Confiança i compromís de veritat

La manca de coherència, mala gestió i falta d’ètica de l’equip de govern d’Alternativa i Junts per Catalunya, davant del que per a nosaltres són fets molt reprovables, com els que en l’article titulat “En mans d’irresponsables”, publicat el dia 21/03/2021 en aquest mateix mitjà https://www.772.cat/en-mans-dirresponsables/ explicàvem tots els partits de l’oposició, la crisi de seguretat per la mala gestió en la negociació davant les reivindicacions de la nostra policia local.

Publicitat

I aquesta setmana el partit socialista en un altre article titulat, “Falta de código ético”, https://www.772.cat/falta-de-codigo-etico/ ha explicat com la regidora de recursos humans Gemma Margarit, de Junts per Catalunya, va fer una contractació a dit, sense comptar amb els tècnics municipals i tenint un informe desfavorable. Davant d’aquesta falta d’ètica demanem coherència, com quan l’alcalde va considerar que en Toni Pons havia de sortir del govern per un fet segons l’alcalde poc ètic.

On està l’ètica i la coherència?

Publicitat

Ara Alternativa hauria d’aplicar el seu codi ètic i prendre la mateixa decisió amb la Gemma Margarit, la Glòria Martínez i com a màxim responsable l’alcalde en Joan Playà.

Des de la nostra posició continuarem reclamant coherència i denunciant la manca d’ètica i mala gestió de l’actual equip de govern que per nosaltres també li manquen idees i frescor.

Malgrat tot aquest any hem donat suport a l’equip de govern en les mesures de la Covid-19 perquè el moment ho requeria. Les forces hem estat treballant plegades i hem mantingut un objectiu comú que és ajudar tothom per sobre de colors o banderes.

Però hem de deixar de mirar el present i dedicar-nos al futur i aquest futur immediat passa per tancar alguns temes pendents al municipi.

Primer: 

Cal finalitzar en aquest mandat dos temes mediambientals. 

El primer, d’importància cabdal, són els col·lectors de Santeugini i Costablanca. En el dia d’avui, encara més de 1.500 habitants aboquen els residus fecals directament al medi ambient. Fa més de vint anys que els veïns de les dues urbanitzacions de Castellbisbal estan esperant aquestes obres.

El segon és dotar el municipi d’una xarxa de carrils bici per la qual circular des del nucli urbà fins a les urbanitzacions més properes sense el perill del trànsit. 

Segon: 

Els joves del municipi tenen dret a poder gaudir d’un espai per recollir les diferents inquietuds. En aquest sentit, ERC ha comunicat aquesta mancança, tant a l’equip de govern com al partit majoritari de l‘oposició, i ha proposat una solució que passa per crear un punt de trobada a la zona d’Els Costals.

Tercer:

Ja n’hi ha prou de no invertir, any rere any, excusa rere excusa, en habitatge social. Aquest milió d’euros que Alternativa mai acaba de destinar al seu propòsit, ha de facilitar l’accés al seu primer habitatge, tant al jovent com a les famílies monoparentals, persones amb pocs recursos, i a tothom que ho pugui necessitar. Aquest és un punt cabdal en el programa d’ERC i no defallirem en la lluita contra l’immobilisme secular de l’equip de govern actual. Proposem la construcció d’habitatge social ja!, en terrenys municipals que, a hores d’ara, estan desaprofitats.

Quart:

ERC continua prement a fons l’accelerador, per això va presentar al gener, al primer ple de l’any, una moció per visualitzar i incentivar la compra al comerç local amb la creació d’un ajut  per als ciutadans amb vals de compra directa, per gastar als comerços del municipi. 

L’experiència no només no assegura un bon govern, sinó que la continuïtat indefinida en el poder crea vicis. Fins i tot penses que ets honest i equitatiu quan en realitat estàs minvant en eficàcia, per manca de noves idees. ERC de Castellbisbal vol liderar el 2023. I vol liderar per tal de dur a terme nous projectes i noves actuacions més d’esquerres, més republicanes i més independentistes.   

Salut