Comença la campanya de fumigació per prevenir la propagació de la processionària del pi

Font: Wikimedia Commons

Tècnics de la brigada municipal i l’empresa Ferrovial-CESPA han començat a realitzar avui els accions preventives per combatre la proliferació de la processionària del pi, una plaga d’orugues que fa uns característics nius blancs a les branques dels pins i que pot arribar a suposar una amenaça.

Publicitat

Les actuacions consistiran en fumigar amb un producte pesticida els espais públics del municipi amb pins. Tot i que els treballs es realitzen aplicant-hi totes les mesures de precaució i seguretat establertes, des del consistori recomanen a les persones que viuen prop de les zones on es realitzaran els tractaments que mantinguin les finestres tancades.

Concretament, les zones on està previst que es treballi avui seran Can Costa i Comte de Sert, demà a Costablanca, Can Santeugini i Santa Teresita i dissabte al nucli urbà.

Publicitat

En paral·lel, i per maximitzar l’eficàcia de les mesures, l’ajuntament demana als propietaris de patis o jardins en els que hi hagi pins que també realitzin el tractament als seus arbres.