Ciutadans proposa instal·lar màquines de recollida d’envasos amb recompensa per l’usuari

El regidor de Ciutadans al Ple de Castellbisbal va proposar al darrer ple instal·lar màquines de recollida d’envasos que recompensi als usuaris amb diners per cada envàs que dipositin.

Publicitat

als veïns i veïnes a separar els envasos per millorar la recollida selectiva a través d’incentius econòmics, com es va a altres municipis.

El regidor de Ciutadans, José Montes, va defensar la proposta, argumentant que incentivaria als veïns i veïnes a separar els envasos per millorar la recollida selectiva, com es fa a altres municipis. Segons Montes, aquesta iniciativa es podria instal·lar en paral·lel a l’actual sistema de recollida selectiva per evaluar-ne els resultats abans de generalitzar-lo.

Publicitat

La proposta de Ciutadans, però, va topar amb la negativa de la resta de partits, que van considerar que l’actual sistema de recollida selectiva dóna molt bons resultats i no és necessari dedicar els recursos que costaria un sistema paral·lel com el proposat per Ciutadans.

A més, van coincidir en apuntar que el model de reciclatge a canvi d’incentius econòmics no és el que volen per Castellbisbal, sinó que prefereixen un model basat en l'”educació” i la “conscienciació”.

Publicat el 9 de Juliol de 2018 a les 9:00 per Vicenç Moliné

Author: Vicenç Moliné