CiU i ERC frenen al Parlament la reobertura de les urgències 24h del CAP

parlamentEls membres de Convergència i Unió (CIU) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la Comissió de Salut del Parlament, van tombar ahir les tres propostes de resolució sobre el restabliment del servei d’atenció continuada (24h) al Centre d’Atenció Primària (CAP) de Castellbisbal.

Publicitat

Les propostes presentades a l’octubre per triplicat, d’una banda des d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV-EUiA) en representació d’Alternativa per Castellbisbal, de l’altra per part del Partit Socialista de Catalunya (PSC) i, en tercer lloc, pel Partit Popular (PP), van caure en els dos primers casos per 11 vots en contra (CIU i ERC) i per 10 a favor, en ambdós casos pels impulsors de la proposta juntament amb els representants del Partit Popular (PP), Ciutadans (C’s) i la Candidatura d’Unitat Popular (CUP).

La proposta del PP, on es proposava que el Parlament instés al Govern de la Generalitat a reobrir el servei nocturn, caps de setmana i festius d’urgències mèdiques al municipi de Castellbisbal per tal de garantir l’atenció urgent i continuada als veïns i veïnes, va ser aprovada per unanimitat. Implica, per tant, l’adopció en comissió d’un text transaccional que es farà arribar al govern de la Generalitat, en mans de CiU.

Publicitat

Els diputats que defensaven les propostes que no van prosperar, Montserrat Capdevila per part del PSC i Marta Ribas per part d’Iniciativa, van destacar la necessitat de restablir el servei d’urgències del CAP de forma continuada els set dies de la setmana durant tot l’any, així com assegurar el transport sanitari urgent.

CiU, que ja estava al govern de la Generalitat quan es van tancar les urgències del CAP, va sentenciar que “no es poden fer excepcions. S’han d’avalar amb les dades; les dades objectives sempre ho han de justificar” (…) “No podem tenir tots els CAPs oberts les 24h”. Des de CiU Castellbisbal corroboren aquesta postura i insisteixen en la necessitat de seguir amb la taula de treball entre el CAP, la Plataforma contra el tancament del CAP i l’Ajuntament, per tal d’identificar les necessitats que motivin més serveis.

En contra d’aquesta postura, C’s va recalcar que “la mera estadística no sempre serveix para prendre decisions” i des d’ICV-EUiA van “lamentar que un altre cop estem davant un fracàs”.

Al debat hi van assistir alguns membres de la Plataforma Contra el Tancament del CAP, acompanyats de l’alcaldessa, Dolors Conde, la regidora de Salut, Ana Belén Gallego, el regidor d’Alternativa per Castellbisbal Joaquim Sardà així com de membres del PSC local.

Publicat el 4 d’abril de 2014 a les 13:30 per Cristina Muelas