Centenars de persones es concentren a Les Vinyes en rebuig a l’assalt de la Guàrdia Civil

Centenars de persones s’han concentrat aquest matí al pati d’entrada de Les Vinyes com a senyal de protesta per l’assalt de la Guàrdia Civil al col·legi electoral que s’hi va instal·lar el 1 d’Octubre i que va deixar 11 persones ferides, segons ha fet públic l’Ajuntament.

Publicitat
Restaurant Masia Can Campanyà

L’acte, convocat ahir mateix per l’Assamblea Nacional Catalana, ha desbordat el pati d’entrada a l’escola on precisament diumenge es va produir la càrrega policial i ha estat presidit de forma simbòlica per l’urna que els Guàrdies Civils no van ser capaços d’endur-se i davant de la qual desenes de veïns de totes les edats han dipositat flors i missatges contra la violència.

El director de Les Vinyes, Quim Preixens, ha estat el primer en parlar, assegurant que “mai oblidarem el que va fer la Guàrdia Civil l’1 d’Octubre a la nostra escola”. A continuació, ha tingut un agraïment per tots els altres centres, institucions i veins que han manifestat el seu suport al centre, acabant el seu discurs assegurant que “som una comunitat educativa que conjuntament diem No a la violència”.

Publicitat
llaminadures-milu

Jordi Castellví, director de l’Institut Castellbisbal, ha pres el relleu a Preixens, llegint el comunicat que han fet públic tots els centres educatius del poble en suport a l’IE Les Vinyes i rebutjant l’intervenció de la Guàrdia Civil. “Lamentem profundament que el nostre alumnat, nens i nenes i joves de Castellbisbal, amb els quals treballem des de les escoles i els instituts, en estreta col·laboració amb les famílies, els valors de la pau, la convivència, el diàleg i els drets humans, hagin vist com la violència i la senseraó s’hagin imposat precisament en els mateixos espais on dia a dia creixen com a persones i desenvolupen els propis valors com a ciutadans i ciutadanes lliures”, ha sentenciat.

L’acte ha acabat convidant a tots els participants a deixar els seus missatges en dues grans pancartes presidides pel lema de la concentració: Pels Drets i les Llibertats.

     

Publicat el 3 d’octubre de 2017 a les 13:30 per Vicenç Moliné

Notícies relacionades


La publicació de comentaris a 772.cat implica la prèvia acceptació de la nostra política de comentaris
Top