Un centenar de persones es reuneixen a la seu de l’ANC per donar suport a la celebració del referèndum

Més  d’un centenar de persones es van reunir dijous a la nit a la seu de l’Assamblea Nacional Catalana per coordinar accions de suport al referèndum del proper 1 d’Octubre davant les actuacions de l’Estat espanyol per impedir-lo.

Publicitat

Convocats per la plataforma Castellbisbal pel Sí, que agrupa les entitats i partits independentistes del poble, es va animar als assistents a apuntar-se a una llista de voluntaris disposats a ajudar a garantir la celebració del referèndum davant les contingències que puguin sorgir. Una cinquantena dels assistents s’hi van inscriure, sense comptar els que participaran com a apoderats de entitats i partits.

En aquest sentit, la primera preocupació que van expressar els representants de l’ANC, que van dur la batuta de la reunió, va ser en relació a la constitució de les meses electorals. “No tenim clar si arribaran els nomenaments” de vocals i presidents, apuntava un membre de l’ANC en referència a les intervencions de nombrosos materials electorals per part de la Guàrdia  Civil i la negativa d’empreses com Correus a col·laborar amb l’organització arrel de la suspensió de la convocatòria per part del Tribunal Constitucional.

Publicitat

“És important que quan s’obrin els col·legis hi hagi gent  disposada a fer de president i vocals per constituir les meses immediatament”, apuntaven recordant que si els nomenaments no han arribat i cap dels seleccionats es presenta al col·legi, la llei electoral espanyola contempla que la primera persona que arribi a una mesa a votar ocupa el càrrec que estigui vacant.

De fet, i davant de la perspectiva d’una possible intervenció policial, els membres de l’ANC van recordar que “convindria que bastant més d’hora de les 8 hi hagi bastanta gent”.

De cara la campanya pel referèndum, l’ANC va convocar als presents a participar en la “Marató per la Democràcia”, una concentració convocada per aquest diumenge a les 11 davant de l’Ajuntament.

Publicat el 23 d’octubre de 2017 a les 11:00 per Vicenç Moliné

Author: Albert Miralles