Castellbisbal ultima els detalls per acollir la XIX Trobada Nacional de Tres Tombs

tres_tombs_2015 38

Publicitat

Castellbisbal acollirà diumenge la XIX Trobada Nacional de Tres Tombs de Catalunya, la jornada que clausura la temporada d’aquestes celebracions al país i que reunirà al municipi una cinquantena de colles de traginers.

Els Amics de Sant Antoni Abat, la colla castellbisbalenca que enguany exercirà d’amfitriona, es troba immersa en els preparatius de la trobada, on s’esperen centenars de carruatges i per a la que s’ha modificat el recorregut habitual dels Tres Tombs.

Publicitat

El volum de participants que s’espera tot i la possibilitat de pluja farà que enlloc dels tres tombs que tradicionalment es feien al circuit urbà enguany se’n faci un de sol. L’inici també es traslladarà del Parc Folch i Torres, que no podria acollir el volum de vehicles que s’esperen, al polígon industrial Los Herreros, ubicat entre El Canyet i la benzinera.

Sortint d’allà, els carros entraran al nucli urbà a través del carrer Castell del Benviure i, després de passar per sobre de l’Escola Els Arenys seguiran l’avinguda Pau Casals fins a l’Institut-Escola Les Vinyes. Allà, tornaran cal al centre pel carrer Major i després de baixar pel carrer Onze de Setembre de nou fins l’avinguda Pau Casals donaran la volta al parc Folch i Torres per tornar al Carrer Major a través de la Bassa. Recorreran tot el centre del poble passant per la Bassa i, de nou a l’avinguda Molins de Rei, passarà pel carrer Jacint Verdaguer i Àngel Guimerà per tornar cap al polígon Los Herreros.

Talls de trànsit i aparcaments especials

El recorregut implicarà talls de trànsit en tots els carrers implicats, que començaran a les 11 del matí i acabaran a les 15:00. En aquest sentit, l’Ajuntament ha recomanat “intentar no agafar el cotxe durant l’estona comentada per tal d’evitar problemes”. A part dels espais d’aparcament habituals, s’habilitarà la zona de terra del Parc Folch i Torres com a espai d’aparcament durant tota la jornada.

Activitats paral·leles

En paral·lel als Tres Tombs s’organitzaran activitats paral·leles, a més de la tradicional entrega de les banderes demà sobre les 20h a Els Costals, precedida de la presentació d’un mural conmemoratiu dels 25 anys dels Amics de Sant Antoni i un cercavila protagonitzat per la Mulassa.

Durant la jornada de diumenge, els que s’acostin a la plaça Lluís Companys, davant l’Institut, trobaran un mercat tradicional de pagès amb parades d’artesans i productes de proximitat.

Previsió de pluja

En cas de pluja, segons han informat des de la regidoria de Cultura, el criteri serà seguir endavant si la pluja és lleugera o, en cas contrari, donar un marge d’uns 30 minuts a partir de l’hora prevista de sortida abans de suspendre l’acte. Si comença a ploure amb força durant el recorregut, s’ha previst la possibilitat de retallar i accelerar la ruta per tornar els carruatges al polígon industrial Los Herreros.

Publicat el 6 de maig de 2016 a les 12:00 per Vicenç Moliné

Author: Vicenç Moliné