Castellbisbal treu profit als trasters

Publicitat

La setmana europea de prevenció de residus va començar diumenge amb una nova edició del mercat d’intercanvi i de segona mà, que va reunir a la Plaça de l’Església 25 paradetes.

L’edició, la primera on es permetia vendre els objectes de segona enlloc de només intercanviar-los amb d’altres, va aplegar més d’un centenar de persones, en part atretes pel cercavila que va recòrrer el carrer Pi i Maragall abans de començar la fira.

Publicitat

A les paradetes, la majoria de gent del poble, hi destacaven les joguines, la roba i el parament de la llar, així com els objectes decoratius.

La tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament, Bibiana Catalán, explica que l’objectiu de la jornada era evitar que objectes que algú podria aprofitar anessin a la deixalleria. Per aquest motiu, es va pesar tot el que es comprava o s’intercanviava per calcular la quantitat de residus que s’evitaven.

En total, es van “rescatar” 84 quilos en objectes que van trobar un nou propietari, esquivant així la deixalleria. Gairebé la meitat d’aquests, un 47%, van ser joguines, “prova de la gran afluència d’infants”, com explica la tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament. Darrere seu s’hi van situar els llibres amb un 21% i el parament de la llar, que va significar un 15% de les transaccions. El 9% va ser roba, un 3%  electrodomèstics i un 2% restant, objectes diversos.

La fira va estar amenitzada amb l’actuació del grup de teatre La Maquineta, que va oferir un espectacle a partir d’objectes reciclats.