Castellbisbal supera el miler de casos de Covid acumulats en tota la pandèmia

Un miler de castellbisbalencs ja han estat infectats pel SARS-CoV-2 des de l’inici de la pandèmia, segons les estadístiques recopil·lades pel departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Avui s’ha arribat a aquest llindar simbòlic després que la cinquena onada hagi impactat amb força al municipi, registrant-se 116 casos des de que va començar el mes de juliol, més de 70 només els últims 7 dies.

Publicitat

Tot i això, el risc de rebrot al municipi, que va arribar a superar els 1.400 punts, comença a moderar-se tímidament i ja és de 1.279, mentre que la taxa de reproducció també s’ha reduit 1,4 i torna a acostar-se a l’1, la xifra que marca la frontera entre el creixement dels contagis o la reducció.

Les dades arriben després que s’aprovin noves restriccions a les activitats i s’especuli amb un possible nou toc de queda decretat per la Generalitat. De moment, el consistori ja va seguir ahir les recomanacions del Procicat de tancar el parc de l’Ermita a les nits per evitar que s’hi produeixin aglomeracions de gent.

Publicitat

Precisament en aquest sentit, des del Consell d’Alcaldies del Vallès Occidental, en una reunió en la que va participar l’alcalde Joan Playà, es va posar de manifest “la impossibilitat del món local de donar compliment a les mesures que ha plantejat la Generalitat de Catalunya aquesta setmana”, alhora que les considera “insuficients” i demana reforçar reforç l’Atenció Primària de Salut de la comarca.

El manifest també reclamant criteris “clars i únics en relació a la suspensió o no d’activitats culturals i associatives” en un moment en el que s’estan acabant de definir els formats de les festes majors i altres activitats culturals i d’oci d’estiu i quan encara és viva la polèmica a Castellbisbal entorn la celebració d’un festival amb 700 persones sense distància de seguretat ni mascareta a Can Coromines.