Castellbisbal supera el mig miler de casos de Covid-19

El nombre de casos positius de Covi-19 comptabilitzats des de l’inici de la pandèmia va superar divendres passat el mig miler, segons les dades recopil·lades per la Generalitat de Catalunya, i amb els indicadors d’evolució de la pandèmia evolucionant negativament.

Publicitat

La fita arriba, de fet, en ple repunt de les dades de contagis, 34 de nous només en els darrers set dies. Aquesta xifra ha disparat de nou l’índex de risc de rebrot fins als 821 punts, gairebé 700 punts més que la setmana passada.

El motiu ha estat el ràpid augment dels contagis, que s’han triplicat la darrera setmana, disparant la taxa de reproducció del virus a 2,31. És a dir, cada persona que es contagia, encomana la Covid-19 a més de dues persones sanes, pel que la propagació de la malaltía augmenta de manera exponencial.

Publicitat

L’empitjorament en les xifres arriba la mateixa setmana que els professionals del CAP Joan Planas estan rebent la primera dosi de la vacuna i a pocs dies que la Generalitat hagi de decidir si manté la data de les eleccions al Parlament previstes pel proper 14 de febrer.