Castellbisbal s’incorporarà a la Zona 1 del transport públic l’octubre de 2018

Castellbisbal s’incorporarà a la Zona 1 del transport públic d’aqui un any, l’octubre de 2018, segons va fer públic l’alcalde Joan Playà ahir al Ple municipal després de ser preguntat pel PDCat per l’estat de les negociacions amb l’ATM.

Publicitat

Playà va explicar que l’Ajuntament havia donat la seva conformitat a la proposta de l’AMB, que volia incorporar tots els municipis de la segona corona de l’Àrea Metropolitana a la zona tarifària 1, tot i que amb la condició que els veïns de Castellbisbal puguin gaudir dels mateixos avantatges que tenen els ciutadans de la primera corona, amb descomptes en les targetes de transport públic per a jubilats i joves.

La intenció de l’AMB, després que tots els municipis de la segona corona hagin acceptat entrar en la Zona 1 del transport públic, era d’incorporar-los a principis de 2018 però finalment s’ha decidit posposar-ho 10 mesos per fer-ho coincidir amb l’entrada en funcionament de la T-mobilitat, una nova targeta recarregable que entrarà en funcionament l’octubre de 2018.

Publicitat

La mesura, que reduiria el preu de bitllets com la T10 a la meitat per als veïns de Castellbisbal, tindrà un cost de 700.000 euros per als veïns de Castellbisbal segons els primers càlculs fets per l’AMB, que té la intenció de recuperar-los cobrant als veïns dels municipis que s’incorporin a la Zona 1 el Tribut Metropolità, que fins ara només paguen els veïns de la primera corona, i que es calcularà a partir del valor cadastral dels immobles, com es fa amb l’IBI.

Tot i això, Playà va avisar que els temps de la integració es podria veure afectada per la intervenció de la Generalitat per part de l’estat espanyol a través de l’article 155. Segons va recordar, la Generalitat és un dels membres majoritaris a l’ATM i la seva posició és clau.

Publicat el 31 d’octubre de 2017 a les 13:00 per Vicenç Moliné