Castellbisbal serà Ciutat Gegantera fins 2021

La crisi del coronavirus ha fet que Castellbisbal mantingui el títol de Ciutat Gengantera dos anys enlloc d’un, com és habitual, pel que seguirà sent la “capital” del món geganter català fins a 2021.

Publicitat

Castellbisbal, a través de la seva colla gegantera, havia de passar el relleu a Sant Boi a principis de maig però la pandèmia va obligar a suspendre l’acte.

Així, el relleu serà per Tortosa, que ja es preparava per ser Ciutat Gegantera el 2021, i aquesta passarà el testimoni a Sant Boi, que ho serà finalment el 2022.

Publicitat

A la pràctica, la prórroga implica que els geganters de Castellbisbal seran els encarregats de custodiar i fer ballar en Treball i na Cultura, els dos gegants oficials de Catalunya.

Coincidint amb el primer aniversari de la celebració de la Ciutat Gegantera al poble, la colla gegantera ha creat unes rèpliques en miniatura dels Gegants fetes de goma, de forma que els més petits hi puguin jugar sense perill de trencar-se ni fer-se mal. Es poden adquirir també a diversos establiments del poble.