Castellbisbal se suma a la Declaració de Sabadell per la Millora de la Qualitat de l’Aire

L’Ajuntament de Castellbisbal s’ha sumat a la declaració que es va presentar en el 2n Congrés de la Qualitat de l’aire els passats dies 14 i 15 d’octubre a Sabadell, amb l’objectiu d’impulsar mesures urgents contra la contaminació atmosfèrica, segons ha informat l’Ajuntament.

Publicitat

L’adhesió de Castellbisbal s’afegeix a més d’una seixantena de consistoris i entitats locals de Catalunya que reclamen a la Generalitat participar amb un paper més rellevant així com més implicació a l’hora de promoure un gran acord polític i social per a la millora de la qualitat de l’aire.

Amb tot, tant l’Ajuntament com la resta de municipis adherits, es comprometen a promoure diferents mesures que han de servir per millorar la qualitat de l’aire i reduir les emissions. En aquest sentit, Castellbisbal adopta diferents compromisos alineats amb una planificació urbana i un disseny de les infraestructures i equipaments públics amb una mirada de salut pública. Així, la innovació en els serveis de transport tant urbà com de mercaderies o el control de les emissions d’obres tant públiques com privades són alguns dels compromisos de millora.

Publicitat

Tanmateix, el consistori ja ha posat en marxa diferents propostes d’aquesta declaració. D’aquesta manera, el cotxe elèctric d’ús compartit, els nous vehicles elèctrics municipals, els punts de recàrrega de vehicles elèctrics a la via pública o la instal·lació de plaques fotovoltaiques a equipaments públics són algunes de les propostes per a la promoció de les energies netes i renovables que ja estan en funcionament a Castellbisbal.

A més, un dels punts de la declaració fa menció al fet d’incorporar criteris de gestió i millora de la qualitat de l’aire des de la fiscalitat municipal. A Castellbisbal, de moment, l’Ajuntament ja ofereix bonificacions fiscals per als vehicles que estan qualificats de “zero emissions” o “eco”.

Segons ha informat l’Ajuntament, a part dels compromisos adquirits en aquesta declaració, el consistori també treballa en la mateixa línia a través de diferents accions conjuntes que s’estan duent a terme en la Taula Territorial per la Qualitat de l’Aire que reuneix també municipis del Baix Llobregat.