Castellbisbal s’afegeix a la xarxa Municipis Agermanats pel Vidre

Castellbisbal és un dels 50 municipis de tot l’estat que ha estat escollit per formar part de la xarxa Municipis Agermanats pel Vidre, una iniciativa que ha impulsat Ecovidrio després que Nacions Unides (ONU) ha declarat el 2022 com l’Any Internacional del Vidre.  Aquesta xarxa inclou 12 poblacions de Catalunya, entre les quals hi ha Barcelona, Girona, Mataró, Arenys de Mar o Montblanc.

Publicitat

L’objectiu de la iniciativa és realitzar accions per potenciar la recollida selectiva del vidre a través del contenidor verd i reconèixer els pobles lligats amb el material. El vidre és essencial, ja que fomenta la reducció de residus, l’economia circular i el desenvolupament sostenible.

El criteri que s’ha utilitzat per seleccionar les localitats participants ha sigut la vinculació històrica i sociocultural amb el vidre. En el cas de Castellbisbal, s’ha destacat el fet que, des de fa molts anys, disposa d’una planta de recuperació d’aquesta matèria. Es tracta de la Recuperadora de Vidre de Barcelona (REVIBASA), és una planta de tractament de residus de vidre, especialitzada en el reciclatge de residus de vidre d’envasos, vidre de construcció, automòbil, entre altres.

Per agrair la implicació dels municipis i fer palès el seu compromís, el 3 de juny es farà un acte a Mataró en el qual els alcaldes rebran una clau feta amb vidre reciclat i elaborat de manera artesanal per la Real Fàbrica de Cristalls de la Granja, de Segovia.