Castellbisbal s’adapta al toc de queda decretat per la Generalitat

Castellbisbal ha viscut la primera nit amb el toc de queda vigent decretat per la Generalitat de Catalunya, que prohibeix circular pel carrer a partir de les 22:00 i fins les 6 del matí. La mesura busca limitar la vida social i les activitats que poden servir per transmetre el Covid-19.

Publicitat

Un exemple d’aquestes activitats és el botellon, prohibit pel risc de contagi que genera. Precisament l’Ajuntament ha anunciat que només aquest cap de setmana s’han obert 42 expedients de denúncia per practicar aquesta activitat.

“Davant aquest relaxament de les mesures de seguretat per part de certs col·lectius, i molt especialment del jovent, el consistori fa una crida a tota la ciutadania a respectar les mesures especials establertes per les autoritats per aturar la transmissió del virus de la COVID-19”, explica en un comunicat.

Publicitat

Les sancions per incomplir restriccions decretades pel toc de queda poden anar dels 300 als 6.000 euros i s’aplicaran tant per part dels Mossos d’Esquadra com de la Policia Local.

Els equipaments municipals també s’han ajustat al nou horari i l’Illa Esportiva, l’Escola de Música i l’Espai d’Adults finalitzaran les seves activitats a les 21:00. Es podrà fer ús dels parcs infantils fins les 20.00 hores i el transport públic manté la seva oferta al 100%, “encara que hi hagi una disminució de passatgers”, apunten des del consistori.

La mesura arriba una setmana després que la Generalitat ordenés el tancament dels bars i restaurants i en un moment en el que el risc de rebrot segueix creixent -ja supera els 1.200 punts, el doble que fa una setmana- i els casos es multipliquen. El CAP n’ha detectat 57 només en els darrers 7 dies i el total d’infectats des de l’inici de la pandèmia ja és de 271 persones.


  Share: