Castellbisbal participa un any més en la Setmana Europea de la Mobilitat

Autoria: Aleix Mateu Falguera

Des del 16 i fins al 22 de setembre, Castellbisbal celebra la Setmana Europea de la Mobilitat que enguany posa la mirada en aspectes com la mobilitat sostenible, saludable i segura, segons ha comunicat l’Ajuntament.

Publicitat

Amb motiu d’això s’han programat una sèrie d’activitats que començaran el dia 17 de setembre, amb una passejada nocturna familiar de 3 quilòmetres de longitud, i que s’estendran durant tota la setmana amb un taller de reparació i manteniment de bicicletes o un curs de conducció eficient impartit per professionals del RACC. Paral·lelament i amb la col·laboració de la cooperativa Som Mobilitat, el Punt Verd repartirà vals per provar gratuïtament un vehicle elèctric.

Tot i que les activitats s’allargaran fins al dia 22, l’acte principal serà la Bicifesta que tindrà lloc el diumenge 19 de setembre que començarà amb una pedalada popular que sortirà des de la Plaça de l’Església fins a arribar a la masia de Can Pedrerol de Dalt, on també hi haurà activitats programades i que servirà per estrenar el nou carril bici que uneix el centre urbà amb El Canyet des de l’Avinguda Molins de Rei fins al Carrer Santa Rita.

Publicitat

Aquest nou carril bici, subvencionat totalment per l’AMB i l’Institut Català d’Energia de la Generalitat de Catalunya ha tingut un cost de 94.896,42 euros, té una longitud d’uns 2 quilòmetres entre l’Avinguda Molins de Rei i el carrer Santa Rita, recorregut on també s’han instal·lat nous passos de vianants.