L’Ajuntament instal·larà set DEAs més al municipi per atendre emergències amb rapidesa

El Ple del 30 de gener va aprovar per unanimitat una iniciativa que també es duu a terme a molts altres municipis de Catalunya i que està impulsada per l’àrea de salut: dotar al poble de més equips de reanimació cardíaca, els DEA.

Actualment a l’Illa Esportiva ja hi ha dos aparells DEA
Publicitat

Actualment a Castellbisbal ja n’hi ha dos a l’Illa Esportiva, dos a les instal.lacions de la Policia Municipal i dos més als cotxes patrulla. Però l’increment de morts per aturades dels últims anys (a Catalunya cada any moren més de 3.000 persones) ha fet reaccionar les àrees de Salut, que recomanen tenir-ne un per cada 1.000 habitants.

L’Ajuntament a aprovat adquirir-ne set més, dos aquest any, tres el 2018 i tres més el 2019 i situar-ne quatre al nucli urbà, un a Can Santeugini, un altre a Costablanca, un a Compte de Sert, per ser les zones amb més població i un més a Can Costa per la proximitat amb el centre del poble. Tots ells estaran situats en espais públics i façanes d’edificis i seran automàtics.

Publicitat

I, tot i que no es necessitarà una formació específica per utilitzar-los, la iniciativa ve sostinguda amb plans de formació per entitats esportives i educadors i per cursos de primers auxilis per a estudiants de primària i població en general.

Publicat el 8 de febrer a les 10h per Laura Grau