Castellbisbal es queda fora de la primera fase del Bicing metropolità

El Bicibox de l’Estació

Castellbisbal s’ha quedat fora de la primera fase del nou servei de bicicleta pública metropolitana que el Consell Metropolità de l’AMB va aprovar el passat mes de juliol i que té previst començar a funcionar a finals del pròxim any 2022, segons ha publicat l’AMB en una nota de premsa.

Publicitat

Aquest servei té per objectiu complementar el sistema de transport públic metropolità i s’emmarca dins del Pla d’Actuació metropolità (PAM 2019-2023) i del Pla Metropolità de Mobilitat Urbana (PMMU 2019-2024) que preveu reduir un 7% les emissions de CO₂, un 35% les de NO2 i un 30% les de partícules, rebaixar un 50% la població exposada a una baixa qualitat de l’aire i un 10% les morts derivades d’aquests motius, segons l’AMB.

Inicialment, es comptarà amb 2000 bicicletes i 200 estacions distribuïdes entre els 15 municipis que inicialment participen. En concret l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellà de Llobregat , Santa Coloma de Gramenet, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels.

Publicitat

D’aquesta manera i segons ha pogut confirmar 772 amb fonts de l’AMB, en aquesta primera fase s’han seguit uns criteris similars als que es van seguir pel servei de Bicing de Barcelona, tenint en compte les dotacions de Transport Públic així com la densitat de la metròpoli “atesa la vocació del nou servei de fomentar la intermodalitat amb el Transport Públic”.

Malgrat haver quedat fora en aquesta primera fase, però, “Castellbisbal forma part d’una fase següent de la implantació d’aquest servei metropolità, juntament amb 20 municipis metropolitans més” perquè “té unes característiques urbanístiques diferents que obligaran a dissenyar en fases següents, un servei de bicicleta pública que s’hi adapti amb la finalitat de prestar un bon servei a tots els ciutadans i ciutadanes de la metròpoli”, ha confirmat l’AMB.

A Castellbisbal actualment no existeix servei de Bicing i només es compta amb un servei de Bicibox ubicat a l’estació de RENFE que és gestionat també per l’AMB. En aquest sentit, hi ha prevista la col·locació d’un segon punt de Bicibox a prop de l’Institut tot i que encara no es disposa de dates concretes, segons ha comunicat l’Ajuntament.