Castellbisbal celebra l’11 de Setembre

Castellbisbal va celebrar amb els tradicionals actes institucionals i populars la diada nacional de Catalunya el passat diumenge 11 de setembre. La conmemoració va començar la vigília, la nit de dissabte, amb una lectura de textos i poemes així com del manifest d’Òmnium Cultural davant del Monumnet 1714, acte al que va seguir un concert amb Set de Rumba al pati Adjutori Segarra.

Publicitat

El monument als defensors de Catalunya va tornar a ser l’escenari de l’acte central del diumenge 11 de setembre, on es va fer la tradicional ofrena floral. Les diferents formacions polítiques així com una vintena d’entitats van entregar les seves ofrenes al monument i, amb l’acompanyament del cor Ja ho tenim, es va cantar l’himne nacional de Catalunya.

També va ser el moment per al discurs institucional, pronunciat per l’alcalde Joan Playà. Reclamant “unitat” als catalans, va recordar que cal seguir mobilitzant-se “per aconseguir avançar
en la consecució dels drets nacionals i socials del poble de Catalunya”.

Publicitat

En aquest sentit, va recordar que “és molt evident que hi ha un embat, per part d’alguns sectors amb molt de poder a l’Estat Espanyol, contra alguns dels nostres drets fonamentals”, citant la persecució judicial d’activistes, l’ofensiva contra el català i el model d’escola bilingue així com el desequilibri en el nivell d’inversió respecte altres regions.

En aquest sentit, Playà va tornar a reivindicar el paper dels ajuntaments en el context actual, “mirant de donar resposta a les necessitats que ha generat i agreujat aquesta crisi”, davant d’un futur “incert”.

La celebració va acabar amb la tradicional ballada de sardanes a càrrec de la Cobla La Principal de Terrassa.