Castellbisbal celebra el Dia Mundial dels Refugiats

Xerrada Refugiats Arcadi Oliveres - 2Dilluns a la tarda la castellbisbalenca Blanca Rigau i l’economista Arcadi Oliveras van protagonitzar un acte dedicat a la situació dels refugiats i en concret als refugiats sirians que es troben al camp d’Idomeni.

Publicitat

Rigau i la seva companya Txus Tolosa, van explicar la seva experiència com a voluntàries al camp a on van estar durant un mes amb l’objectiu no només d’ajudar sinó de ser conscients de la realitat que allà s’hi vivia per donar-ho a conèixer a la tornada. Amb una xerrada dividia en dues parts, el gran nombre d’assistents van escoltar les vivències del dia a dia i la tasca que les dues voluntàries realitzaven com a encarregades de la dutxa dels infants, i de com de difícil és la vida per les famílies un cop hi arriben, quan ja han patit i perdut molt fugint de la guerra.

Xerrada Refugiats Arcadi Oliveres - 5Després d’una actuació musical va ser el torn d’Arcadi Oliveras, reconegut economista i activista per la pau que va explicar els factors que fan desenvolupar una guerra i les conseqüències d’aquestes. Fent un repàs per la història i referint-se a altres conflictes bèl·lics, Oliveras va definir què és un refugiat i què haurien de fer no només els governs, sinó també la població activa per ajudar-los i evitar la situació actual dels sirians.

Publicitat

Publicat el 24 de juny de 2016 a les 14h per Laura Grau