Castellbisbal acollirà el festival NYS, que portarà la Cultura als polígons industrials

Castellbisbal acollirà les properes setmanes el festival cultural NYS, que oferirà al públic mostres de diverses disciplines artístiques en un entorn inusual, els polígons industrials de la zona sud del nucli urbà.

Publicitat

L’objectiu d’aquest innovador festival serà apropar la indústria, molt present a Castellbisbal, a la ciutadania mitjançant la cultura contemporània. “El polígon industrial és també coneixement i territori, i volem reivindicar-lo des de l’art”, apunta un dels organitzadors del projecte, l’artista Albert Gusi.

El festival, que ha estat impulsat per l’Ajuntament de Castellbisbal, començarà el 21 de maig i s’allargarà fins al 20 de juny, celebrant espectacles i xerrades cada cap de setmana. Aquestes accions aniran acompanyades d’exposicions i instal·lacions permanents, al foier d’Els Costals però també a espais com el restaurant Can Campanyà o indústries com ZARCA, FERCAMo Aigües de Castellbisbal, obrint les portes d’aquestes empreses als ciutadans a través de l’art.

Publicitat

Les accions artístiques, pensades per complir amb les mesures de seguretat per prevenir contagis de Covid-19, donaran molt protagonisme als espais a l’aire lliure, com les diverses zones verdes ubicades als polígons indústrials Castellbisbal Sud i Santa Rita, que acolliran el gruix del festival.

El festival comptarà amb actuacions d’artistes de reconegut prestigi com el ballarí Miquel Barcelona, que actuarà a les instal·lacions de MANXA, però també donarà protagonisme als artistes locals, com els germans Marina i Gerard Sala, que oferiran un concert a ESTEVA.

El nom del festival, NYS, és una referència a la inscripció trobada en diverses àmfores de Can Pedrerol de Baix, segell d’un llibert africà que, després de deixar de ser esclau, va establir un prósper negoci d’àmfores prop de Castellbisbal, exportant els seus productes arreu de l’imperi romà.

Precisament amb l’excusa del nom, el festival posarà també el focus en les migracions, amb una xerrada per explicar el context històric d’aquest esclau romà, una videocreació del fotógraf Aleix Mateu o testimonis de migrants, entre d’altres.

Tot i que la data d’inici oficial és el 21 de maig, avui mateix arrenca l’exposició Time On Quaaludes And Red Wine d’Anna Galí als Costals sobre el dol i la pèrdua d’un ésser estimat. Les entrades als espectacles es podrán reservar a partir del dia 17 de maig a través de la web del festival.


  Share: