Carta del Lector: La Ruta de la Tapa, només per algunes persones

Ja és el segon any consecutiu que quan em pregunten per la tapa que m’ha agradat més no se que respondre. El motiu? Cap de les 18 tapes que s’ofereixen és sense carn o peix. No pretenc fer la típica “xapa” de persona que no menja ni carn ni peix perquè considero que la majoria de persones ja sabem les conseqüències ambientals i morals o ètiques que això pot comportar i qui no les sap, és perquè ja li va bé mirar cap a una altre banda. Només demano que, igual que jo estic intentant respectar que les persones mengin éssers vius que senten i pateixen (els quals estan en unes condicions molt més que precàries), es respecti també que algunes altres persones no ho vulguem fer oferint-nos la possibilitat de participar en aquest tipus d’esdeveniments. Cosa que, al final, beneficia a les dues parts: els comerços guanyen clientela, i les persones vegetarianes no ens sentim excloses dels pocs esdeveniments que es fan al poble. Perquè si, és una decisió que he pres jo (i moltes altres persones), però crec que això no hauria de ser motiu de discriminació com, evidentment, cap altre ho és.

Publicitat

Entenc que el fet d’haver d’oferir 2 tapes diferents (una amb carn o peix i l’altre sense) pot comportar més feina però tampoc crec que passés res si alguna de les 18 tapes que s’ofereixen no portessin proteïna animal ja que , aprofito per dir, que no és necessari menjar-ne cada dia i inclús pot perjudicar a la salut.

En cap cas estic criticant els hàbits alimentaris de ningú ja que sóc molt conscient de que no és cosa meva, simplement m’agradaria que en les properes Rutes de la Tapa es tingués això en compte i no negaré que, com a persona que es preocupa pel planeta i per els éssers vius que hi vivim, volia aprofitar la ocasió per convidar a fer una mica de reflexió.

Publicitat

Carta del lector enviada per Mar Aregall

Author: Vicenç Moliné