El Capbreu homenatja una generació de dones castellbisbalenques

Publicitat

L’entitat cultural Col·lectiu Capbreu va dedicar l’acte previ a Sant Jordi a les dones nascudes abans del 1940 de Castellbisbal.

Ho va fer en una trobada on també hi va assistir l’escriptora M.Àngels Cabré, que forma part de l’Observatori Cultural de Gènere. A l’inici, membres de l’entitat van presentar les prop de 15 testimonis i van relatar les converses que van tenir amb elles sobre la seva vida a Castellbisbal durant la infantesa. L’objectiu era testimoniar la seva realitat aleshores, les condicions i perspectives de futur i el paper que jugàven en una societat rural per la seva condició de gènere. I, a la vegada, conèixer més sobre la història de la nostra vila, els seus costums i el patrimoni recent.

Publicitat

Cabré, per la seva banda, també va fer referència a les protagonistes de les converses, i va explicar altres històries fent un repàs pel paper de la dona rural però també de ciutat al llarg de la post-guerra, i reflexionant sobre les oportunitats i la posició on van quedar establertes dones de la seva generació.

Publicat el 10 d’abril de 2018 a les 18h per Laura Grau

  Share: