Canvis en les tarifes de transport públic per a l’any 2020

La Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han decidit fer un canvi substancial en els títols de transport públic que es poden comprar per agafar el tren o l’autobús a Barcelona i la resta de la Zona 1, on s’ubica Castellbisbal.

Publicitat

Els canvis premien els usuaris habituals amb rebaixes en el preu i castiguen els que en fan un ús més esporàdic, que hauran de pagar més.

Així, un dels bitllets més populars per moure’s amb transport públic, la T-10, desapareix per donar pas a la T-Casual, també amb 10 viatges però de caràcter unipersonal (la T-10 es podia compartir amb diversos usuaris). Si la primera enguany costava 10,20€, la nova T-Casual costarà 11,35€.

Publicitat

Un altre títol que desapareix és la T-Mes, que es substitueix per la T-Usual. Les dues ofereixen viatges il·limitats durant un mes per a un únic usuari però si la primera costava 54€, la T-Usual costarà només 40€.

Tot i que no canvia de nom, la T-Jove també baixa substancialment de preu; dels 105€ que costava per tenir viatges il·limitats durant tres mesos passa a costar 80€.

També es mantenen els noms de les targetes T-Dia, que passa dels 8,60 euros als 10,50 euros, la T-Aire, per a dies d’alta contaminació ambiental, que puja dels 1,85 euros als 2,05 euros, i es crea la T-Grup, que permet fer a diferents usuaris 70 viatges en 30 dies per 79,45 euros.

Tot i que també es manté la T-16, amb viatges il·limitats de caràcter gratuït per a nens d’entre 4 i 16 anys, desapareixen les targetes 70/30, 50/30 i la T-Trimestre.