“Cal que aquestes eleccions siguin un veritable plebiscit”

Què n’espereu de les properes eleccions?

Publicitat

Esperem que la reivindicació d’aquest darrer 11 de setembre es vegi reflectida al Parlament i que els polítics estiguin al servei del que el poble va exigir. Cal que aquestes eleccions siguin un veritable plebiscit, i per això caldrà que les forces polítiques que porten el dret a decidir en totes les seves vessants tinguin una majoria prou àmplia per que a nivell internacional sigui indiscutible. A partir d’aquí, Solidaritat Catalana per la Independència vetllarà per a que el dret a decidir esdevingui el dret a la independència; per això vàrem néixer com a formació política -som garantia d’independència-.

Com creieu que afectarà el resultat de les eleccions a Castellbisbal?

Publicitat

Actualment totes les administracions de Catalunya són òrgans Espanyols per administrar la misèria: des del Parlament, fins als ajuntaments. Qualsevol iniciativa legislativa està sotmesa al vist-i-plau de l’Estat Espanyol, i si no encaixa amb la seva manera de fer tenen el Tribunal Constitucional, i la capacitat de legislar per canviar les nostres lleis i imposar les seves. El poble de Catalunya està preparat per governar-se a ell mateix i buscar una solució catalana per sortir de la crisi; però tot és inútil perquè després de 30 anys de democràcia no hem aconseguit les eines per fer-ho. Només amb la independència tindrem aquestes eines, disposarem dels recursos que ara marxen cap a Espanya i no tornen, ens podrem fer un Estat a la nostra mida, i podrem solucionar els problemes reals de la gent -la de Castellbisbal també-. Sense recursos i sense eines ara mateix això depèn de Madrid.

Com heu participat en la campanya electoral?

De moltes maneres. Som l’únic partit que ha elegit els membres de les llistes electorals en primàries obertes, on han pogut votar tots els nostres adherits. El 12 d’octubre, coincidint amb el dia de la Hispanitat, vàrem inaugurar el nostre local al C/ Pi i Margall núm. 4, en el que parlem amb la gent sobre independència i escoltem i donem solucions a les inquietuds dels ciutadans. Hem organitzat un acte amb Santiago Espot (candidat núm. 5) i Jaume Jaume (candidat núm. 6). Ens hem enganxat els nostres propis cartells i pancartes. Tot això ho hem pogut fer perquè sense cap mena de dubte la nostra militància és una de les més actives i compromeses.

Com creieu que ha rebut l’electorat de Castellbisbal les propostes del vostre partit?

Amb l’agraïment de la bona feina feta des del Parlament des del 2010. L’electorat sap que no mentim perquè ens avalen els fets, no les paraules.

Coneixeu personalment al vostre candidat, l’Alfons López-Tena? Quins són els seus punts forts?

Sí. Els nostres candidats i actuals diputats són gent accessible: prova d’això és que tenim els seus mòbils personals i, si poden atenen la trucada i si no ells mateixos te la tornen. Tant és des d’on es demani la seva presència, pobles grans, pobles petits, ciutats, sempre responen amb un “SÍ”.

Entre els punts forts de l’Alfons en destacaria la seva formació jurídica i el seu coneixement profund de les lleis. Per exemple: a Solidaritat sabem com fer un referèndum legal sota les actuals lleis espanyoles, hi han escletxes que ho permeten, ell ho ha descobert.

I els seus punts febles?

És clar en les seves paraules i taxant en les seves declaracions. És capaç de definir públicament el lladre com a lladre. La gent no està acostumada a aquesta mena de polítics i en ocasions no l’entenen. Això a Solidaritat podem fer-ho, ja que cap dels nostres diputats té el cul llogat.

 

Publicat el 21 de novembre de 2012 a les 18:00