Brutícia i deixadesa als espais públics

Durant aquest últims mesos estem veiem com el consistori amplia amb equipaments les rutes de l’Encaminat. Celebrem que això succeeixi, ja que l’Encaminat és un programa que va veure la llum a l´any 2014 impulsat conjuntament des de les regidories d´Esport, Benestar Social i Salut Publica.

Publicitat
moreno-pintor

En aquell moment, vàrem apostar fermament i especialment per aquelles persones, que per la seva activitat diària, estan més exposades al sedentarisme, creant la primera ruta anomenada popularment: la Ruta del colesterol.

Fruit de l’èxit d´aquest primer camí vàrem posar en marxa un segon itinerari, l´Encaminat 2 que porta fins a les urbanitzacions de Can Costa i Can Campanya, es tracta d´un recorregut circular que passa pel parc de l´avinguda Roures i arriba a l’ urbanització de Can Campanya, on recentment s´han instal·lat aparells nous. Des del grup socialista lamentem l’estat actual d´aquest parcs, la gent que faci l´Encaminat o simplement els veïns i veïnes que gaudeixin d´ells, podran apreciar que realment fa vergonya l’estat en que es troben. Sembla que l’Ajuntament ha oblidat que també ha de fer manteniment d´aquest parcs. Una bona mostra és, per exemple, el parc de l’avinguda roures, on la deixadesa i la brutícia és la protagonista. Bancs trencats, tanques del parc infantil trencades amb el conseqüent perill que suposa, no només causats per l’incivisme sinó també perquè es nota i es fa palès la manca de manteniment.

Publicitat
Dental Gaudi

Podem parlar també de la deixadesa de l’Ajuntament en el problema de les caques del gossos, fa mesos que reclamem una campanya informativa i mes vigilància, sobretot en aquelles zones on hi han infants a prop. És pot passejar per la plaça de l’escola i veureu grans “monuments”, que  l’amo s’ha oblidat de recollir.

Els  i les socialistes lamentem que la deixadesa en el manteniment del mobiliari urbà sigui generalitzada, només cal fixar-se en l’estat de degradació que presenta l’entorn del centre cultural dels Costals. És evident, que és l’incivisme d’alguns, i no l’ajuntament, el causant dels danys al mobiliari i parcs que són patrimoni de tots els castellbisbalencs i castellbisbalenques, però el govern municipal té l’obligació de mantenir i reparar els bens públics que pateixen desperfectes. Els veïns i veïnes responsables no mereixen conviure amb espais degradats, i marcats per la deixadesa i brutícia. Instem, per tant, a que el govern acompleixi les seves obligacions, mantenint el poble net i reparant els desperfectes que causen alguns.

Tribuna política, publicada pel grup municipal del PSC, el diumenge 7 de maig a les 19.00h

Autor
Etiquetes
olivera

Notícies relacionades


La publicació de comentaris a 772.cat implica la prèvia acceptació de la nostra política de comentaris
Top