Bon Nadal

Ens trobem a les portes d’un altre Nadal, després d’un any més que intens. Hem viscut molts esdeveniments que han marcat l’agenda política municipal i nacional.

Publicitat

És el tercer any amb presos polítics i exiliats, el tercer Nadal en que Catalunya pateix repressió, com es demostra amb l’intent d’inhabilitació al nostre President de la Generalitat de Catalunya el MHP Quim Torra, a qui des d’aquí traslladem tot el nostre escalf.

Malgrat això , la recent sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea , i la resposta immediata del president del parlament europeu, posen llum a més de tres anys d’ombres.

Publicitat

Hem passat quatre comtesses electorals i en concret, en aquest darrer any, les eleccions municipals. Aquestes han permès que Junts per Catalunya Castellbisbal participi activament en la governabilitat del nostre poble i la nostra representant assumeixi la direcció de les regidories de Salut Pública, Sanitat i Consum,  Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació.

De totes les diferents àrees de responsabilitat assumides per la regidora de Junts per Catalunya Castellbisbal en el govern de l’actual legislatura , pren especial interès el Comerç Local, gran afectat els darrers anys per la crisi econòmica i els canvis d’hàbits de compra i consum dels ciutadans.

En una aposta ferma per impulsar el nostre comerç, en els pressupostos pel 2020 la partida destinada a comerç presentarà un increment considerable , concretament un augment de 20.000 euros , en total 125.000 euros destinats a la dinamització i promoció del comerç local i  mantindrà la subvenció de 30.000 euros a l’Associació de Comerciants de Castellbisbal (BISCA), a qui des d’aquestes línies volem agrair a ells i a tot els comerciants locals el seu esforç, tenacitat i resiliència.

L’objectiu  i el compromís de la regidoria està clar, promoure polítiques locals dirigides a defensar i a impulsar el comerç de proximitat.

Junts per Catalunya Castellbisbal aposta per un govern obert, de ciutadans actius i de polítiques compartides, d’ aquí la importància en les nostres polítiques  de la participació ciutadana en la pressa de decisions públiques.

En aquesta línia des de la regidoria de Sanitat s’ha encetat un procés de Participació ciutadana per l’Elaboració del Pla Local de Salut de Castellbisbal amb l’objectiu de definir les actuacions que es duran a terme en matèria de prevenció, promoció i protecció de la salut a Castellbisbal en els propers anys.

Des d’aquí us animem a participar-hi https://www.research.net/r/PropostesConselldeSalut

Impulsar iniciatives de promoció econòmica com  per exemple l’economia verda i circular  i/ o la participació en el Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental són algunes de les accions encetades i amb continuïtat per als pròxims anys . Sense defugir d’un dels altres temes més cabdals per la nostra regidoria, l’atur. Amb la idea que la millor forma de reincorporar-se al mercat de treball és treballant, apostem per programes que afavoreixin la inserció sòcio-laboral dels nostres veïns aturats i per una formació adequada en les competències més demandades en el mercat. Per això ja s’han programat trobades amb les empreses de la nostra àrea d’influència per tal de copsar els perfils professionals amb més demanda laboral .

A poc d’acabar un any i d’encetar-ne un de nou és fàcil caure en la rutina , necessària d’altra banda, de fer-ne balanç. Temps de valorar el que s’ha aconseguit de tot allò que ens vàrem proposar ara fa sis mesos a l’assumir la responsabilitat de formar govern. Potser és poc temps per una valoració significativa, però el suficient per evidenciar que el valor de la nostra gestió rau en el plantejament humanista, humà de la política, entenem la política  “com un servei públic a la ciutadania” i és en aquesta visió i manera de fer política que hem trobat l’entesa perfecta amb els nostres companys de govern.

Des de Junts per Catalunya Castellbisbal us desitgem BONES FESTES i ens comprometem a continuar, persistir, a posar tots els esforços al servei de les persones, al servei de la Democràcia i la Llibertat.

Acaba l’any 2019, comença el 2020 ple de reptes que de ben segur transformarem en oportunitats.

Bon Nadal i Feliç 2020.