Bisca demana a l’Ajuntament que prorrogui l’exempció de la taxa de terrasses

L’associació de comerciants Bisca ha presentat un escrit a l’Ajuntament demanant a l’equip de govern que prorrogui l’exempció de la taxa d’ocupació de la vía pública de que gaudien els restauradors locals amb terrasses des de fa un any i mig en el marc del Pla de contingència aprovat per fer front a l’impacte econòmic de la pandèmia.

Publicitat

L’exempció, que Bisca ja va demanar que fos indefinida quan es va anunciar al maig de 2020, beneficia a bars, restaurants i comerços, com és el cas de les parades del mercat setmanal i s’acaba avui amb l’entrada a l’any 2022.

“Creiem que en els temps que corren seria molt convenient poder allargar aquesta mesura perquè els diners que aporten aquesta taxa no haurien de ser una gran pèrdua pel consistori, però sí que són una gran despesa per un sector tan malmès per aquesta sisena onada, on se’ls està demanant un cop més a aplicar restriccions que afecten la seva economia sense rebre res a canvi”, apunten des de Bisca.

Publicitat

El sector de la restauració ha estat un dels més perjudicats per les mesures destinades a controlar la pandèmia doncs a les limitacions d’aforament s’hi ha sumat recentment l’obligatorietat de controlar que els clients tinguin el certificat Covid vigent. Alhora, les quarantenes i l’autoconfinament de bona part de la població ha castigat molts establiments.