Balanç de 100 dies

alternativa per castellbisbalÉs típic esperar els primers 100 dies d’un govern per preguntar-li què ha fet. És el termini normal per passar comptes per primer cop, i ara ens toca a Alternativa per Castellbisbal. Iniciat el nou govern municipal, format gràcies al pacte entre Alternativa i ERC, és moment de fer balanç de la feina feta per Alternativa.

Publicitat

Ha calgut organitzar-nos com a nou govern i adaptar-nos a l’Ajuntament, s’han definit els nous objectius i hem començat a treballar per assolir-los, posant de manifest una nova manera de fer, molt més transparent i clara pel ciutadà sense res a amagar, donant molta més difusió de la feina feta a través de la web municipal i complint en els aspectes fonamentals del nostre codi ètic. Aquesta nova voluntat política, permetrà ben aviat seguir el ple municipal en directe per internet a través del 772.

Una de les prioritats ha estat aplicar la política d’austeritat, que prometíem, al govern amb menys regidors amb dedicació exclusiva, i això genera un estalvi de 55.000€ anuals respecte el cost de l’anterior govern municipal, incloent els càrrecs de confiança. L’ajuntament de Castellbisbal té molts tècnics qualificats que afavoreixen menys dedicacions dels regidors i regidores.

Publicitat

Una altre prioritat per Alternativa és el finançament del material escolar de tot l’alumnat d’educació obligatòria del municipi. Per aquest curs, i pels propers quatre anys, fruit de l’acord de govern amb ERC, finançarem el material escolar amb 50€ per alumne. Hi ha molta diferència entre les quotes del material escolar entre els centres i amb aquesta decisió donem un tracte equitatiu a totes les famílies; respectant el màxim possible el compromís adquirit per Alternativa. En pocs dies s’enviarà una nota informativa a totes les famílies d’aquest ajut.

Ens hem posat a treballar per aconseguir recuperar el servei d’urgències del CAP les 24 h al dia durant tot l’any. Ja ens hem reunit amb responsables de la Generalitat i del Consorci Sanitari de Terrassa i hem manifestat clarament el nostre objectiu en aquest àmbit, oferint la col·laboració en tot allò que es pugui traduir en una millora o ampliació dels serveis sanitaris.

La crisi dels refugiats de Síria ens exigeix una resposta. Hem seguit molt de prop l’evolució dels fets, per tal de preparar-nos a Castellbisbal per donar una resposta, amb contactes setmanals amb el Fons Català de Cooperació, seguiment amb la Diputació de Barcelona i Consell Comarcal del Vallès Occidental. Estem començant a construir una xarxa de gent solidaria, per tal de col·laborar amb aquesta crisi inicialment, i seguir després desenvolupant tasques de cooperació i solidaritat. En un Consell Solidari urgent es va tractar aquesta crisi i decidir fer-hi una aportació econòmica. Finalment en el ple municipal del 28 de setembre vam proposar i es va aprovar, per unanimitat, enviar 15.000€ d’ajut als refugiats al Fons Català de Cooperació, i una condemna de tot tipus de violència que genera aquestes situacions. Per altre banda estem organitzant una bossa de recursos de cara a la propera arribada de refugiats, parlant amb ciutadans de Castellbisbal que ens ofereixen la seva col·laboració. Per tal d’informar a tothom que estigui interessat, el proper dimarts 13 a les 20:00h a la sala de plens de l’Ajuntament hem organitzat una conferencia amb una tècnica del Fons Català de Cooperació.

Des d’Alternativa donem suport al procés que Catalunya viu com a nació, ratificant el nostre compromís de govern amb l’AMI, posant-nos a disposició del nou Govern de Catalunya, i cada dia des del govern municipal treballem per donar resposta a les necessitats dels nostres veïns i veïnes.

Finalitzada la festa major , s’ha iniciat una sèrie de mesures per pacificar i ordenar el trànsit al carrer Major i Pi Margall, davant els riscos causats pel caos circulatori amb molts cotxes aparcats i la gran quantitat de queixes rebudes; que tindran un especial protagonisme durant la setmana de mobilitat del 13 al 18 d’octubre. En una primera fase de dos setmanes, amb major presencia policial, es va informar i avisar de les infraccions i dels llocs disponibles més propers per aparcar; per finalment iniciar l’aplicació de denúncies. En les properes setmanes es continuaran aplicant mesures per tal de garantir, per damunt de tot, la seguretat dels vianants i la pacificació de la zona.

També de cara endins a Alternativa ens estem  reorganitzant per afrontar aquesta nova etapa, amb nova gent i noves maneres per seguir millorant en el nostre principal objectiu: seguir treballant pels ciutadans de Castellbisbal.

Author: Vicenç Moliné