Aturem la llei Aragonès

Els últims anys hem vist com s’acceleraven molts processos de privatització dels serveis públics. La submissió de les institucions  públiques prioritzant el pagament del deute i l’estabilitat financera per davant de les necessitats de les persones, ha estat l’excusa per potenciar la privatització.

Publicitat

La privatització dels serveis públics ha afectat la qualitat de serveis tan essencials com la Sanitat, l’Educació o els Serveis Socials. No és casualitat que aquests siguin els sectors que s’ocupen dels treballs de cura, d’envelliment, de dependència i amb plantilles altament feminitzades i precaritzades. I els diferents governs de la Generalitat, en comptes de blindar la titularitat, gestió i provisió pública, han anat regulant la privatització.

La Llei Aragonès és l’últim pas del Govern en aquesta direcció, consolidant les privatitzacions ja existents i permetent noves privatitzacions en serveis essencials. La llei regula una gran quantitat de serveis públics com l’educació de 0 a 3 anys, els serveis de menjador escolar, serveis d’urgències, serveis de consultes externes, serveis municipals de salut, serveis d’ocupació, serveis d’esports, entre d’altres.

Publicitat

Si algú creu que privatitzar aquests serveis permetrà garantir-ne l’accés a tothom o millorar-ne la qualitat, només cal que recordi algunes privatitzacions que coneixem bé com les privatitzacions del mercat elèctric, de l’aigua de Castellbisbal o del servei de bar de la Piscina Municipal.

Us convidem a informar-vos més sobre aquesta llei en el web que hem creat les diferents organitzacions que hi estem en contra: http://aturemlalleiaragones.wordpress.com

Des de la CUP Castellbisbal us convoquem a la propera reunió que farem el dimecres 4 de setembre a les 21:30 a la seu de la CUP per seguir lluitant per uns serveis 100% públics a Castellbisbal.