Oficina SOC - Atur a Castellbisbal

L’atur a Castellbisbal segueix amb tendència a la baixa

Al maig de 2017 s’han registrat 603 persones inscrites a les llistes de l’atur a Castellbisbal.

La xifra, suposa una variació de vuit aturats menys respecte el mes d’abril; quan l’atur es va situar als 611 aturats. Aquestes dades són les millors dades registrades des de octubre de 2008; quan l’atur a Castellbisbal es va situar a les 576 persones.

Oficina SOC - Atur a Castellbisbal
Oficina SOC
Publicitat

La reducció interanual, és a dir, comparant el mes de maig de 2016 amb el d’enguany mostra una reducció de 101 persones en les llistes d’inscrits al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC); l’organisme de la Generalitat que centralitza les ajudes als aturats.

La tendència a la baixa en les xifres de l’atur s’ha consolidat des de finals de 2013. Aquest any fou quan es va assolir el pic en el nombre de persones sense feina, que va arribar a les 1.031 el mes d’octubre d’aquell any.

Publicitat

A nivell de Catalunya, la variació respecte el mes d’abril va ser de 16.261 persones menys apuntades a les llistes del SOC; situant el nombre total de persones que busquen feina al principat en 409.490. La dada és la segona millor entre les comunitats autònomes d’Espanya, només superada per Andalusia. A nivell espanyol; la quantitat de persones que van trobar feina va ser de 223.193 persones; la millor dada en un mes de maig de tot el registre històric el nombre i que permeten situar el total d’afiliats en els 18,34 milions. Aquest nivell de cotitzants no es veia des de desembre del 2008; segons les dades que ha fet públiques el ministeri d’Ocupació.

La reducció en l’atur ha coincidit en els darreres mesos amb l’arribada d’empreses de primer nivell a Castellbisbal. Com per exemple la multinacional Amazon, que va obrir un magatzem logístic a Castellbisbal. O Bonpreu, que aquest estiu obrirà un hipermercat amb benzinera al polígon Comte de Sert per al que contractarà una trentena de persones.

Author: Albert Miralles