Arriba la Festa Major de Sant Vicenç

Imatge del programa de Festa Major

Publicitat

Des del divendres 18 fins el dimarts 22, Castellbisbal celebrarà la Festa Major d’Hivern en honor del patró del poble, Sant Vicenç.

La d’enguany serà una festa plena d’actes que, per iniciativa de les entitats o pel propi ajuntament, omplirà tots els espais del dia, oferint un ampli ventall d’oci cultural, juvenil i esportiu.

Publicitat

La Festa Major de Sant Vicenç d’enguany compta amb un total de 39 actes, sis més que la de l’any passat, que va començar dos dies més tard, el 20 de gener, i que va tenir un total de 33 actes. La de l’any passat, a més, anava lligada a l’any del centenari fent que algunes de les activitats, com la de l’elaboració de sabó, fossin d’iniciativa exprés per a la temàtica.

La que comença divendres també té un punt important a destacar, com és la inauguració de L’any del Patrimoni. Per aquest motiu acollirà l’acte de cloenda de l’exposició que des de l 21 de desembre acull als Costals.

Respecte a l’any passat, trobarem a faltar ‘Els serveis solidaris de Protecció Civil, ADF i Creu Roja’, ‘La Trobada d’Estirar la Corda’, la ‘Cursa de Muntanya de Castellbisbal’ (que es celebrarà el proper dia 10 de febrer) i el ‘Torneig d’escacs’. La resta d’iniciatives es mantindran de la mà de la Casa de Andalucía, l’Esplai Gatzara, l’Escola de Música Municipal Miquel Blanch, el Casal Cultural i Recreatiu, el Club Tennis Castellbisbal, La Xarxa, el Club Futbol Sala de Castellbisbal, la Colla Sardanista Marinada i moltes altres, a més de la implicació directe de les regidories de Cultura, Joventut i Medi Ambient.

Cal destacar que aquest any la Colla Gegantera a més, acollirà la XXII Trobada Gegantera, on reunirà gegants d’altres indrets de Catalunya el diumenge 20, i la participació especial de la Ostargi Erraldoi Konpartsa (Colla Gegantera provinent d’Euskadi). Les 11 colles que participen a la trobada desfilaran el diumenge per la vila.

El gran augment d’activitats de l’edició d’aquest any es deu sobretot a la oferta per la gent jove. L’any passat només hi va haver una nit d’oci dedicada als més joves, mentre que aquest any són tres les nits en que tindran actes per a divertir-se, a més de l’espai anomenat ‘Ludoganàpies’ dedicat a activitats especialment per a ells.

La oferta cultural als Costals estarà protagonitzada pel Concert de Boleros i els monòlegs de ‘Reugenio: Con Todos mis Respetos’ que manté el format de l’any passat, quan van actuar Cesc Freixas i Joan Pera, el primer en concert i l’altre en obra de teatre.

La Festa Major de Sant Vicenç s’inicia amb el concert de l’Escola de Música i acabarà amb l’actuació de ‘Reugenio’, en el que s’espera que sigui “una expressió de la nostre voluntat d’encarar aquest any nou amb optimisme i amb un esperit de superació de les adversitats”, en paraules de l’alcaldesa, Conxi Llurba.

Publicat el 15 de gener de 2013 a les 12:30 per Laura Grau