Arriba la Festa Major de l’Aigua i la Llum

La setmana passada l’Ajuntament va fer públic el programa de la Festa Major d’enguany. Més de 80 actes per a totes les edats i de tot tipus organitzades per les entitats i regidories de cultura, d’esports i de joventut, faran vibrar als cinc dies de celebració de l’arribada de l’aigua i de la llum.

Correfoc infantil
Correfoc infantil
Publicitat

A diferència de l’any anterior, quan el pregó va ser a càrrec de Montserrat Carulla, enguany ho serà pels components del Tractor Trànsit Sound Sistem que inauguraran la Festa Major amb motiu del seu desè aniversari al costat de les entitats de foc que desfilaran a l’encetada. És justament el Tractor qui farà variar una mica el programa en relació amb els anys anteriors, ja que com us va informar aquest diari, sortirà el mateix dimecres i prepara una festa diferent a la qual ens tenen acostumats a la nit del dissabte.

La tradicional pintada de carrers es va traslladar a la Plaça de l'Esglèsia
La tradicional pintada de carrers de l’esplai Gatzara

Actes tradicionals com les matinades, les audicions de sardanes, els correfocs, la nit flamenca, el joc de bitlles de ronda de rei, la ballera de capsingranys, el matí de la Xarxa, la cursa atlètica o la tarda castellera es mantindran juntament amb els actes una mica més moderns que ja no poden faltar, com la competició poble amunt- poble avall (durant el dia per a tothom i per a joves a la nit), la baixada de vehicles no contaminants o els focs artificials de l’última nit. També es podran gaudir els que s’han recuperat recentment com la cursa dels lents i el jazz a la plaça del Joc, entre d’altres. Però per primera vegada en 33 anys, no hi haurà el Tastavins.

Publicitat

L’exposició inaugural serà sobre la pirotècnia de festa i el teatre estarà protagonitzat per Quim Masferrer. El programa, que enguany vol fer sentir l’orgull pota-roig del castellbisbalencs de totes bandes, arribarà uns dies abans a totes les cases del poble.

Publicat el 10 d’agost de 2015 a les 12:30h per Laura Grau