Arrenca la 110a Festa Major de l’Aigua i la Llum

Avui es celebren els primers actes de la 110a Festa Major de l’Aigua i la Llum, una celebració excepcional que després d’haver-se cancel·lat l’any passat, enguany s’ha adaptat al format dissenyat per evitar contagis de Covid-19.

Publicitat

Seguint el model del Cadira’t, el cicle de concerts i espectacles celebrat l’any passat en substitució de la Festa Major, la festa d’enguany s’ha distribuit entre els quatre caps de setmana d’agost, començant avui i acabant el 29 d’agost. Tots els actes requeriran que els assistents hagin reservat invitacions gratuites i no es faran actes oberts en espais sense control d’accés per evitar aglomeracions de gent.

Els dos primers caps de setmana així com l’últim seran similars al Cadira’t, amb concerts de petit format i espectacles de circ, començant per l’espectacle Welcome to my head street d’aquest vespre a les vuit a la pista de l’escola Mare de Deu de Montserrat.

Publicitat

El “plat fort” de la Festa Major d’enguany i el cap de setmana on es concentraran més actes seran els dies 19, 20, 21 i 22 d’agost, la setmana en la que tradicionalment es celebra la Festa Major. Aquest cap de setmana s’ha reservat per aquelles entitats que han adaptat o transformat els seus actes per que es puguin celebrar complin les normes de seguretat per evitar contagis. La Colla Gegantera, que ja acumula experiència celebrant actes en aquest format, ha organitzat l’espectacle 110 anys després, per celebrar la represa de la cultura popular i tradicional a Castellbisbal coincidint amb els 110 anys de l’arribada de l’aigua i la llum al poble.

Entitats com les colles de foc, el Club d’Escacs, els Grallers, les Puntaires de Castellbisbal o la Xarxa, entre d’altres, també han pogut adaptar els seus espectacles mentre que d’altres, com el Tractor Transit Sound System, han estat cancel·lats a últim moment degut al repunt dels contagis durant el mes de juliol.

Tot i la represa d’un format similar al de la Festa Major anterior a la pandèmia, un element que no s’ha pogut recuperar ha estat la Botiga de Festa Major, pel que enguany tampoc hi haurà samarretes amb el cartell de la festa. En el seu lloc, el programa que s’ha repartit a totes les cases inclou un pegat de tela que es pot enganxar a qualsevol peça de roba planxant-lo.


  Share: