Ara més que mai, confiança

En primer lloc, volem aprofitar la present tribuna per agrair els 1195 vots de confiança al Socialisme que van ser dipositats el passat 14 de febrer. Aquests vots representen la voluntat d’un canvi i la confiança en un projecte polític viu, engrescador i constructiu on tots i totes ens podem veure representats i representades. 

Publicitat

Però realment aquest text està destinat a totes aquelles persones que encara no s’han acabat de decidir pel nostre projecte social i polític. Els últims anys hem experimentat l’augment de projectes polítics que parlen molt i es desinflen en les seves accions. Projectes que ja han esgotat la via que només es preocupa per la promoció d’unes determinades identitats sense tindre en compte que l’impacte de la pandèmia ens afecta a tothom per igual. La deixadesa en les accions de govern ha facilitat la proliferació de nínxols de població que han dipositat la seva confiança en un discurs populista, masclista, homòfob i racista. La perillositat d’aquesta progressiva tendència ho veiem en l’augment de representació de l’extrema dreta i la seva irrupció al Parlament com a força política, fenomen alimentat per mitjà del discurs de l’odi i la confrontació. 

 Poc a poc estem passant l’impacte sanitari de la pandèmia, però encara haurem d’afrontar les conseqüències socioeconòmiques de la mateixa. En aquest context, ara més que mai, es fa necessari que recuperem aquelles propostes que treballen des de la proximitat com una manera de fer, pensar i actuar. Relacionar-nos des d’una lògica social que ens permeti crear ponts d’enteniment i construcció de visions conjuntes dirigides al benestar de la població. 

Publicitat

Som sincers, durant el procés de pandèmia podríem haver optat per una oposició dura, ben crítica i destructiva per desmarcar-nos de l’equip de govern i haver aprofitat l’estat de vulnerabilitat que la situació imposava. En lloc d’això, hem actuat amb responsabilitat pública des del consens i la construcció, liderant en alguna ocasió, propostes que han beneficiat als nostres veïns i veïnes. Només des d’aquesta perspectiva entenem la utilitat de la política, aquella que permet avançar i millorar el dia a dia del nostre municipi.

Encara això, entenem que és difícil argumentar el valor del nostre projecte només amb paraules. Per aquest motiu, aquí us deixem un recull d’accions que hem impulsat des de l’oposició aquesta legislatura: 

Nou paviment al pavelló municipal

Hem proposat instal·lar parquet al pavelló municipal. Amb aquesta mesura afavorim la possibilitat al Club de Patinatge de Castellbisbal per competir al seu propi municipi – fins ara, i després de 17 anys de constitució del club, havien de desplaçar-se sempre a altres municipis -. 

Sopar de la dona i primer certamen de dones valentes a Castellbisbal

Com a grup municipal hem recuperat la tradició de celebrar el sopar de la Dona, una nit per donar visibilitat i atenció especial a les nostres veïnes del poble. En aquesta línia, també hem donat inici a una nova tradició que té com a objectiu reconèixer personalment i professionalment la figura i trajectòria de diferents dones de Castellbisbal. 

Declaracions públiques contra la discriminació LGTBI 

Vam presentar al ple una declaració contra la discriminació dels col·lectius LGTBI   amb la proposta d’acords, entre altres, de crear un pla de Diversitat pel municipi que doni cabuda a totes les mesures de prevenció, protecció i promoció dels drets del col·lectiu a Castellbisbal.

Donació econòmica de la nostra assignació com a grup municipal

Al mes de juny vam realitzar una donació com a grup municipal de 3500 euros per a la destinació de la compra de material sanitari per als nostres veïns i veïnes de Castellbisbal. Sentim que és el mínim gest que podem aportar més enllà de la nostra aportació política. 

Propostes de modificació per les ordenances fiscals

Hem proposat una sèrie de mesures per les ordenances fiscals amb la finalitat de facilitar i afavorir el període de recuperació de les famílies per l’època de post  pandèmia. Entre les principals, un augment del tram de bonificació a les famílies nombroses del municipi. 

Gestió de la pandèmia

La COVID-19 ens ha exigit adaptar-nos i comprendre que era el moment de fer un esforç per anar més enllà del partidisme i donar sentit a la nostra funció pública. Hem aportat la nostra experiència, treball i bona predisposició en totes les mesures que s’han proposat en el pla de contingència on hem prioritzat l’atenció social, el rescat del comerç local i la seguretat pública dels nostres veïns i veïnes de Castellbisbal. Ho hem fet, i ho continuarem fent, impulsats pel nostre deure ètic i la nostra responsabilitat pública en aquests moments tan complicats.El projecte socialista és una proposta que construïm conjuntament, dia rere dia amb els valors del respecte, la tolerància i la proximitat. Som veïns i veïnes del poble que treballem per transformar i millorar el nostre municipi de tots i totes.