Any Covid, Any de canvis. Palahí nou regidor d’ERC

Publicitat

Gener

Tensió entre Estats Units i Iran per l’assassinat d’un comandant. Iran tomba un avió civil. Inundacions i incendis a Austràlia. Terratrèmols al Carib. Primera mort reconeguda pel Covid.

Publicitat

Febrer

En Toni Pons deixa el càrrec donant pas a un nou regidor més jove que prové del món associacionista i que actualment continua sent president de la Associació de Veïns de Can Santeugini. En Pere Palahí, professional de la banca de 45 anys,  Amb una experiència de més de 10 anys liderant equips comercials com a director i subdirector  d’oficina bancària. També ha exercit com a formador en matèries de finances, comercial i organització.

En Pere no prové del món de la política i pretén enfortir ERC Castellbisbal i la política municipal amb un nou aire ple de noves idees, propostes agosarades, frescor i sense complexes alhora de cometre errors per poder aprendre’n d’ells i millorar el dia a dia dels potarrojos. Benvingut Pere i prepara’t pel que t’espera:

Març

Esclat de la pandèmia. Castellbisbal confinada i tot congelat. Gran part del comerç de Castellbisbal tanca portes i comença per moltes famílies una davallada econòmica de la que encara no són plenament conscients. La salut és en primer terme i tota la resta queda en suspens.

Abril

BISCA demana una taula de diàleg a l’ajuntament ja que comencen a veure’s els veritables efectes de la pandèmia sobre el comerç. És la primera actuació pública del regidor per videoconferència. La seva experiència en temes econòmics el porten a fer propostes amb visió de futur sobre ajuts financers, augments de despeses per serveis de neteja i seguretat contra el Covid, que haurien de ser subvencionades pel consistori o ampliar l’espai de les terrasses sense el cobrament de taxes.

Maig

Dia 4: ERC Proposa una bateria de mesures al govern municipal enviant un mail directe a l’alcalde. propostes com: Augment del número de persones que ajudin a tramitar els ajuts, tant a la OAC del centre urbà com a la de Can Santeugini, Campanya de promoció del comerç de proximitat amb publicitat gratuïta a la revista de l’ajuntament i al 772,  Espaiat de les parades del mercat setmanal, potenciar la xarxa Pimes-autònoms, mantenir el pressupost de la festa major però programant-la a la tardor si és possible. Manteniment de les beques menjador durant Juliol i Agost. Implementar el teletreball a l’ajuntament.

El dia 6 es va fer la taula de diàleg amb la BISCA. La proposta del nou regidor d’esquerra sobre la necessitat d’augmentar l’espai a les terrasses i no cobrar taxes és posada poc després en marxa per l’equip de govern. 

11 i 29 de maig, els primers plens de l’ajuntament per videoconferència són duts a terme. És públic i s’hi pot assistir virtualment des de la plataforma Youtube. Comencen a aprovar-se les primeres mesures extraordinàries d’ajuts pel Covid com les bonificacions en les taxes per ocupació de via pública de les paradetes del mercat, comerços, i terrasses de restauració. 

I estem aquí. Uns, que defensen la llibertat de debat al parlament, surten i els fan tornar a entrar a la presó.  D’altra banda, el qui regala a la seva amiga milions d’euros sense confiscar ni tributar, se’n va de viatge a Santo Domingo a viure com un rey. 

I entre tant, la societat que ha fet un gir de la alegria a l’ostracisme reduint les relacions socials, veient familiars i amics morir sense poder dir adéu, lluitant perquè no tanquin la empresa,  i acostumant-se als nous costums de saludar-se amb el colze o parlar a distància amb una mascareta posada. 

I el nou regidor, en Palahí, que ja s’ho pensava complicat, segueix trobant llum dins la foscor d’aquests mesos i pensa: Ens en sortirem!

Molta Salut