Any 2020 – Recordem i no oblidem

Hi ha veïns que comenten que s’ha d’oblidar ràpidament aquest 2020 i mirar cap al futur, però no hem de compartir aquesta apreciació. Perquè hem d’oblidar el 2020? Ben al contrari, si no tinguéssim aquesta tendència crònica a oblidar les causes que ens envolten, potser fora més senzill preveure i anticipar-se als efectes que ens ofeguen.

Publicitat

Durant l’any 2020 hem presentat mocions per declarar Castellbisbal municipi feminista, per reprovar el govern, en la fugida del Juan Carlos I, i enretirar-li els honors. Hem donat suport a les energies renovables.
I hem treballat en defensa de la llibertat d’expressió i contra la repressió dels jutges.

També hem donat suport a mocions d’altres grups polítics sempre en benefici dels nostres veïns i veïnes, i també hem estat en contra d’altres.

Publicitat

Referent als fets que ens han dut a la situació actual a Castellbisbal, sembla inevitable la crítica a la gestió de l’equip de govern en temes com la salut del poble o la llufa del tribut metropolità. Però de ben segur que la pilota acabarà al terrat del CatSalut o de l’AMB. Així que no hi insistirem.

No podem oblidar tota la feina feta pels dos regidors d’ERC a l’Ajuntament, la Isabel i el Pere, que va prendre possessió com a regidor l’any passat, veïns de Can Campanyà i Santeugini. Que tant vetllen pels projectes que ens agradaria engegar, com pels projectes i promeses que, any rere any, fa Alternativa i que mai arriben a bon port. Tornen a executar cap al 60 % del que havien decidit fer. I aquest any faran servir l’excusa de la COVID, però… i els anys anteriors? També hi era la COVID?

I passen els mesos i segueixen a la presó la llibertat d’expressió i la voluntat de l’1O. I la “justícia espanyola” fa cessar el president de la Generalitat i fem una protesta a la plaça del poble on hi veiem Esquerra i la CUP i, tot i que hi ha més gent, en trobem a faltar d’altres que s’omplen la boca d’independentisme.

No obstant això, saltarem les obligatorietats i farem un recordatori de sensacions que potser hem compartit en un moment o un altre durant aquests darrers mesos.

Recordem i no oblidem, els carrers buits. Els que per sort no han deixat de treballar, van cap a la feina sense trobar-se un cotxe, una bicicleta o alguna persona. Quasi sense esma d’engegar la ràdio ni d’obrir la finestreta.

Recordem i no oblidem, els companys i les companyes a la presó, que veuen, de lluny, com des de fa més de mil cent dies les seves famílies i el seu país travessen en solitari per aquesta incertesa que clama escalfor humana, en lloc d’intencions falses de presidents auto-batejats amb la corona reial de progressista.

Recordem i no oblidem, com s’ha enfonsat el petit comerç. Com estan patint els petits autònoms i com estan defallint les treballadores i treballadors en ERTO. Ja a finals d’abril anunciava la premsa que 9 milions de treballadors estaven en situació d’atur. Grans empreses del nostre municipi com la CELSA i d’altres no tan grans.

Recordem i no oblidem, l’adjectiu “virtual” que s’ha afegit a tots els conceptes de la nostra vida quotidiana i laboral fins al punt d’afectar fins i tot les festes més tradicionals que ja no s’entenen sense xats, videoconferències i petits vídeos gravats i enviats al ciberespai com ampolles plenes de missatges a la mar. Una reunió telemàtica, unes vacances, una parella, una escola, un aniversari, un Nadal, un teletreball…

Recordem i no oblidem, les més de 18.000 víctimes del virus, i els reservem un plat i un got de vi tant a la nostra taula com als nostres cors.

I arriba l’any nou i la COVID es dispara. Ja hem passat el mig miler d’afectats. Quelcom falla.

Estimats pota-rojos i pota-roges, benvinguts a l’any 21 del segle XXI. Salut i República
ERC Castellbisbal