Amb TU ho hem fet possible

El full de ruta que ha guiat a Alternativa, des dels seus inicis i també aquests quatre anys al capdavant del govern municipal, és i ha estat el benestar de les personesdel nostre poble, un eix central i comú en totes les nostres accions, garantint la igualtat d’oportunitats prestant especial atenció a les persones en situació de vulnerabilitat i  promovent la millora de la qualitat de vida tota la ciutadania, posant el nostre gra de sorra per fer de Castellbisbal un municipi més just i solidari.

Publicitat

Al 2015 ens vàrem comprometre a garantir la cobertura de totes les necessitats bàsiques, i així ho hem fet, destinant un fons econòmic de més de 300.000€ cada any per a prestacions socials d’alimentació, accés als subministraments i manteniment del habitatge,  dignificant i preservant la intimitat de les persones ateses pels serveis socials, posant en marxa programes com per exemple les targetes moneder.  Alhora, com Ajuntament hem d’anar sempre un pas més enllà: promovent accions d’empoderament i autonomia, per això hem engegat programes d’ocupaciócom el 30 plus i Fem Xarxa, per connectar la formació i les ofertes laborals del nostre potencial industrial. Tot i que hi ha altres factors, cal dir que al 2015 hi havia un registre d’atur de 700 persones i que al 2018 vam tancar l’any amb 200 persones menys a l’atur.

Som un equip de persones que cuida i estima les petites coses, sensibles a  aquelles necessitats quotidianes,  que marquen una diferència significativa en la qualitat de vida de les persones. Hem recuperat la sortida cultural i gratuïta per a la gent gran, afavorint la seva socialització i envelliment actiu, com la participació de les caminades a 100 cap als 100,  sumant intercanvis i sinergies intermunicipals ens permeten enfortir les relacions de les persones grans, tot fent activitats saludables. També en l’esport, hem prestat atenció individual a les persones amb diversitat funcional, apostant per subvencionar el cost del monitoratge individualitzat  i hem invertit més d’1 milió d’euros en la necessària posada al dia del manteniment de la Illa Esportiva: s’ha canviat la gespa del camp de futbol, el climatitzador, adequant vestuaris per a l’ús de persones amb mobilitat reduïda, reduint  les cues de la piscina d’estiu i incrementant el personal de socorrisme. En termes deseguretathem adequat la cruïlla de l’estaciói instal·lat 14 desfibril·ladorsarreu del municipi, habilitant nous espais d’aparcamentcom el pàrquing davant de les vinyes, s’hainstal·lat il·luminació al parc de l’ermita o l’estació de RENFE i a l’aparcament de davant l’Ajuntament, així com la instal·lació de baranes protectores en les sortides dels centres educatius.

Publicitat

En l’àmbit educatiu, s’ha recuperat el diàleg necessari amb la comunitat educativa, establint trobades periòdiques amb les associacions de famílies i els equips directius.  També, garantint la igualtat d’oportunitats en la infància i l’adolescència hem apostat per la formació per a tot l’alumnat d’infantil i primària en matèria de perspectiva de gènere,relacions igualitàries i educació en valors i hem subvencionat una part del cost del material escolar, consensuant la quantia de 50€ per cada alumne escolaritzat, així com l’ obertura d’una línia d’ajuts per a sufragar el 50% del cost del transport públic d’aquelles persones joves que estan continuant els seus estudis post obligatoris fora de la vila.

En matèria de joventut,hem recuperat l’espai del punt jove, que al 2015 ens vàrem trobar pràcticament inactiu, aposant per dinamitzar-lo i encabint més diversitat d’activitats, una dinamització que ara ens presenta el nou repte de trobar un nou espai que esdevingui lloc de referencia per a la joventut, i hem creat el Servei d’Educadors de Carrers i els pressupostos participatius joves, apostant per un Ajuntament més proper, que doni la veu i compti amb la participació activa de les persones.

Parlant de salut,des d’Alternativa, hem abocat molts esforços per a millorar els serveis sanitaris del municipi, i si bé no hem assolit la fita d’obrir el CAP les 24 hores/365 dies l’any, s’han aconseguit  millores molt importants, coml’ampliació del horari de 8h a 24h/365 diesl’any, el que suposa un increment de més de 1.300 hores d’atenció directe.

La millora en l’atenció directa a les persones, en especial a la gent gran,també ha estat a l’agenda política d’Alternativa, centrant els nostres esforços en potenciar l’envelliment actiu i alhora la cura al procés natural d’envellir, a la dependència. Hem incrementat les places de Teleassistència pública fins a 170 places i ampliat el personal d’atenció directa al Centre de Dia, aixi com les hores de podologia per a gent major de 65 anys. També hem creat el nou servei d’àpats a domicili, i hem iniciat els tràmits previs i necessaris per a disposar d’un centre residencial i de convivènciaper a les persones grans.

L’àrea de la mobilitat i medi ambient ha estat una de les protagonistes de les noves accions com a govern aquests quatre anys, doncs s’han incrementat les freqüències en totes les línies de transport públic, cobrint totes les parades del tren pels dies laborals i assolint millores molt significatives com la integració de Castellbisbal a la zona 1 de l’àrea metropolitanao la millora en la connexió amb l’hospital de Terrassa, incrementant de 4 a 9 les freqüències diàries. Cal destacar la creació d’un projecte on Alternativa hem posat les llavors perquè ara ja sigui una realitat: els horts urbans. Un projecte que defineix l’ADN de la nostra agrupació, perquè no només fa una aposta molt clara per les polítiques ecològiques i de respecte a medi, sinó que s’ha fet comptant des del minut zero amb la participació ciutadana, motiu pel qual ara ha esdevingut un espai de diversitat, intercanvi i cohesió entre les persones que hi participen.

Defensem els espais de participació,i per això hem ampliat la implicació del teixit associatiu: en la cavalcada de reis, a la Festa Major, per carnestoltes… El convenciment d’aproximar la nostra gestió a les persones, de TU a TU, és un valor que compartim les persones d’Alternativa,  ens podeu trobar a tot arreu, compartint estona en els partits esportius, als esdeveniments culturals als Costals, a Can Margarit a la capsa de musica,  a la Sala d’actes gaudint de xerrades diverses o un diumenge en el ball de la gent gran… Sota aquestes premisses de proximitat i apropament dels serveis a les persones hem creat l’OAC de Santeuginiper facilitar les gestions a les persones que viuen en aquest sector del municipi.

Som un equip  de persones valentes, que ha entomat aquelles accions amb les quals estem plenament convençudes de la necessitat de dur-les a terme, malgrat les discrepàncies o la complexitat de les mateixes, com per exemple la necessària pacificació del nucli urbà, donant prioritat a les persones per davant dels vehicles, i ara es fa  evident que cal continuar  treballant per potenciar aquest eix central del nucli.

Un altre exemple de valentia és el  tancament del expedient de la reparcel·lació de Costablanca,  que els darrers governs no van ser capaços d’entomar, i que Alternativa  no només ens hi vàrem posar des del primer dia, sinó que ho hem resolt,  atenent personalment als veïnes i veïns, acompanyant-los en el procés de tramitació, i aprovant una línia d’ajuts de 180.000€ per donar suport a les persones i a les famílies amb més dificultats i garantint la seva igualtat d’oportunitats.

En l’àmbit de paístambé som un equip valent, un posicionament inequívoc davant el dret a decidir, amb respecte als drets fonamentals i a la llibertatde les persones, i a la llibertat d’expressió, vingui d’on vingui . A més a més, som un equip amb diversitat d’opinions i amb llibertat de vot pels nostres càrrecs electes, com a tret diferencial d’Alternativa.

Totes aquestes grans i petites accions i d’altres que hem liderat,  han passat necessàriament per un àmbit molt rellevant en la gestió municipal: la hisenda.  A Alternativa hem fet una gestió financera sota premisses de responsabilitat, eficiència i optimització dels recursos públics, el que ens ha permès incrementar la despesa del dia a dia de Castellbisbal en més de 2M €, destinar més de 6M € en inversions necessàries per al municipi i tancar la legislatura liquidant el  deute de 3’4M € que tenia l’Ajuntament al 2015. I, tal i com ens vàrem comprometre en les darreres eleccions, hem reduït la pressió fiscal sobre la ciutadania, baixant l’IBI al 2016 i congelant els impostos durant tot el mandat,tot destinant  un 1% del pressupost municipal per a projectes de cooperació internacional.

En síntesi, Alternativa som un equip de gent propera, constant, participativa, implicada, valenta. Garantia de feina i d’esforç. I l’evidencia és que no ho hem fet sols: ho hem fet possible amb vosaltres, amb TU!

Author: Vicenç Moliné