Alternativa torna a guanyar les eleccions municipals i la CUP entra al ple

La participació ha estat del 66%

Alternativa per Castellbisbal ha tornat a ser el partit més votat a Castellbisbal amb 1900 vots i revalida la victòria del 2015.

Publicitat

El partit liderat per l’actual alcalde Joan Playà, ha aconseguit sumar gairebé 250 vots més que fa quatre anys, que li han servit per mantenir els mateixos 6 regidors al ple malgrat l’augment de la participació. El resultat, com l’any 2015, obligarà a la formació a pactar amb altres partits per arribar a la majoria absoluta, situada en 9 regidors.

La gran novetat de la nit, però, ha estat l’entrada al Ple municipal de la CUP, que es presentava per primera vegada i ha aconseguit un representant amb 411 vots.

Publicitat

De les forces que ja tenien representació al ple, el PSC repeteix com la segona força més votada amb 5 regidors, els mateixos que en les anteriors eleccions. En una situació similar a la d’Alternativa, la formació socialista ha guanyat més de 300 vots però no ha incrementat la seva representació al Ple.

Ciutadans, que fins ara tenia un sol regidor, també ha millorat notablement els resultats i els 160 vots que ha guanyat fins a sumar-ne prop de 600 li han servit per duplicar el nombre de regidors.

Els grans perjudicats de la nit són ERC i JxCat que perden un regidor cada un i es queden amb dos i un respectivament. Els republicans han perdut més de 80 vots que, sumats a l’increment de la participació li han fet reduir la representació al Ple. En el cas de Junts per Catalunya, la caiguda respecte fa quatre anys ha estat més pronunciada, perdent prop de 400 vots i quedant-ne amb 401. Tot i això, han aconseguit mantenir un regidor en el Ple municipal.

2015

 

  Share: