Alternativa presentarà en el Ple d’aquest vespre un pla d’inversions per valor de 3 milions d’euros

El Ple municipal d’aquest vespre debatrà un paquet d’inversions per valor de més de 3 milions d’euros proposat per l’equip de govern i amb el que Alternativa vol encarar el darrer any de mandat.

Publicitat

La inversió en habitatge social serà l’estrella d’aquesta proposta, concentrant un terç del total, al voltant d’un milió d’euros, tot i que sense concretar de moment en quines accions concretes es traduiran.

Tot i això, el pla també inclou nombroses actuacions que el consistori ha detallat en una nota de premsa: L’import més abultat, 260.000 euros, es destinarà a comprar un immoble per millorar equipaments. En aquesta línea, 100.000 euros més s’invertiran en el projecte executiu per crear un espai d’entitats i 10.000 euros en la redacció del projecte per crear un espai social a Santa Teresita.

Publicitat

D’acord amb els plans de l’Ajuntament, el pla també inclou la compra de les càmeres que permetran aplicar la restricció d’entrada de cotxes a l’Illa de Vianants i diverses millores dels espais i vies públiques com la compra de jocs infantils per a parcs, l’asfaltat de carrers, la construcció d’un pipican, renovar les marquesines del bus o habilitar un camí que uneixi el parc de l’Ermita amb la llera del Llobregat. També es faran millores en els polígons inustrials, com la cosntrucció de dos murs, un al Comte de Sert i l’altre al polígon Sant Vicenç.

Es destinaran 70.000 euros a obres de millora a les escoles i 170.000 a la rehablitació de l’Ermita de Sant Joan del Benviure així com 20.000 euros a un projecte per definir els usos de Can Pedrerol de Dalt.

El pla d’inversions també inclou un paquet de 300.000 euros on s’engloba el manteniment d’equipaments municipals, l’adquisició de més desfibril·ladors per als centres educatius i el centre de dia.

En matèria d’esports es destinaran 160.000 euros a canviar la gespa del camp de futbol i 150.000 per a la construcció del nou skatepark.

Segons han informat des del consistori, la setmana passada es va celebrar diverses reunions amb els regidors de l’oposició per buscar el seu suport o abstenció a aquest pla, que es podria aprovar amb majoria simple, i de les que han sortit diverses propostes que Alternativa ha incorporat al text que es votarà.

Així, a proposta del PSC es destinaran 40.000 euros a la redacció d’un avantprojecte per un nou pavelló poliesportiu “davant la creixent demanda de diferents esports, entre ells especialment el patinatge artístic, que precisa d’unes condicions per competir que no reuneixen els equipaments existents avui al nostre municipi”. Tot i que encara s’ha d’encarregar l’estudi, la primera opció és ubicar aquest nou pavelló a la pista descoberta de futbol sala de l’Illa Esportiva, al costat dels vestidors de l’hoquei i el korfbal, que també esta previst que es construeixin de nou.

La reunió amb el PDCat també va implicar afegir un nou epígraf al pla d’inversions, en aquest cas obres de millora en diferents vials de polígons industrials per valor de 100.000 euros.

Des de l’Ajuntament apunten que les reunions amb els partits i la inclusió d’aquestes propostes “busca que no ens votin en contra d’aquest acord”, ja que consideren que “és d’interès per a tota la població”.

Publicat el 30 d’abril de 2018 a les 12:00 per Vicenç Moliné

 

 

Author: Vicenç Moliné