Alternativa i Junts per Catalunya arriben a un acord per incloure la regidora Gemma Margarit a l’equip de govern

Alternativa per Castellbisbal i Junts per Catalunya han arribat a un acord per incloure la regidora de la formació independentista, Gemma Margarit, en l’equip de govern que dirigirá l’alcalde, Joan Playà, els propers 4 anys.

Publicitat

L’acord, que es farà públic aquesta setmana quan es signi el decret de delegacions que nomerarà els Tinents d’alcaldia i distribuirà les diferents regidories entre els sis regidors d’Alternativa i la regidora de Junts per Catalunya, s’ha negociat les darreres setmanes, segons han explicat els dos partits.

De fet, després de les eleccions, l’assamblea d’Alternativa va aprovar convidar a Gemma Margarit a incorporar-se a l’equip de govern, sabent que igualment es tractaria d’un govern en minoria, segons ha explicat l’actual alcalde. En aquest sentit, Playà apunta que la invitació no va ser per “formar part d’un pacte de govern que ens donés una majoria absoluta en coalició, sinò perquè enteníem que podia ser una aportació molt valuosa al govern, tenint en compte la seva experiència i la seva voluntat de treballar pel poble”.

Publicitat

Durant el Ple d’investidura, celebrat el passat 15 de Juny, Gemma Margarit ja va votar a favor de Joan Playà com a alcalde per a l’actual mandat malgrat no haver arribat encara a cap acord. El vot, segons va explicar en aquell moment el partit, responia al compromís de l’assamblea de Junts per Catalunya de facilitar el govern de la llista més votada.

Finalment, aquest gest, també ha servit per formalitzar la invitació a formar part de l’equip de govern, segons han explicat des d’Alternativa, on asseguren que ni van demanar el vot a favor ni se l’esperaven. Després l’investidura es van negociar les condicions de la “col·laboració” en el govern municipal per finalment sotmetre-les a votació a l’assamblea de Junts per Catalunya, que ho va aprovar per unanimitat, segons han confirmat des del partit.

 

Author: Vicenç Moliné