Alternativa aprova el pressupost de 2019 a l’espera de destinar el romanent d’enguany a inversions

Entrada a l’Ajuntament de Castellbisbal

El Ple municipal del passat 3 de Desembre va aprovar el que serà el darrer pressupost de l’actual mandat. Amb un total de 21.134.461 euros, un 2,48% més que el pressupost d’enguany, es tracta d’uns comptes continuïstes tal i com va reconèixer l’alcalde, Joan Playà, en la seva presentació.

Publicitat

“Es tracta d’una proposta molt semblant a la del 2018”, va explicar, tot i que va apuntar que s’havia realitzat una reasignació de recursos entre partides que “permetran, a més de garantir i consolidar les millores incorporades aquest any, posar en marxa noves actuacions per oferir a la ciutadania més i millors serveis”, segons ha anunciat en un comunicat.

La congel·lació d’impostos ja apuntava en aquesta direcció i, a l’espera de disposar del romanent del pressupost actual, amb que hi ha la intenció de realitzar noves inversions, el nou pressupost busca consolidar i executar projectes actualment en marxa o anunciats, segons es va explicar durant el Ple.

Publicitat

Així, els grans increments se’ls enduen partides com Joventut, que augmentarà el seu pressupost un 43% per finançar el projecte d’educadors de carrer o Medi Ambient, que disposarà d’un 24% més de recursos per posar en marxa el pla d’inspeccions industrials i realitzar el manteniment dels Horts Urbans.

La partida d’inversions, de fet, suma prop de 350.000 euros tot i que l’Ajuntament avança que a l’abril, un mes abans de les eleccions municipals, es presentarà el Programa d’Inversions 2019, “un cop tancat l’exercici 2018 i coneguts els possibles superàvits”.

Els comptes, que segons l’equip de govern van estar oberts a propostes i canvis per part de l’oposició, es van aprovar amb els vots a favor d’Alternativa per Castellbisbal i el PDCat, les abstencions del PSC i ERC i el vot en contra de Ciutadans.

 

Author: Vicenç Moliné