Alejandra Benito, Princeton, Estats Units

abenito_1Acostumats als estudiants ERASMUS, arriba una nova experiència internacional juvenil. L’Alejandra Benito ens explica com viu als Estats Units fent d’Au Pair.

Publicitat

Nom: Alejandra Benito Masoliver

Edat: 20 anys

Publicitat

Lloc de residència: Princeton, New Jersey, Estats Units d’Amèrica

Temps a l’estranger: 6 mesos

Professió: Au Pair

Llengües: Català, castellà i anglès

Un cop acabada part dels meus estudis, i abans d’endinsar-me en l’etapa universitària, vaig decidir que era el moment de perfeccionar el meu anglès.

El que volia era fer una immersió lingüística i cultural en un país de parla anglesa, i després de molt buscar se’m va presentar l’oportunitat de fer d’Au-pair, és a dir, viure amb una família d’acollida ajudant a cuidar als fills, a canvi d’allotjament i un sou setmanal.

Vaig triar anar a fer d’Au Pair als Estats Units, ja que està molt més regulat; has d’anar per mitjà d’una agència on ja estan establertes moltes de les condicions laborals, com per exemple el sou, la quantitat d’hores setmanals…

abenito_2Un cop triada la empresa amb la que vols marxar, has de presentar una sèrie de documents, s’ha de crear un perfil Online, perquè les famílies els puguin llegir, i finalment, comencen les entrevistes via Skype.

Després de varies entrevistes,  vaig fer match amb una família a Princeton, New Jersey;  on cuido a un nen d’un any i mig i a una nena de quatre.

El que més m’agrada d’aquí és que estàs al mig de la natura, està ple de llacs, que quan es congelen la gent hi va a patinar, i hi ha un riu on s’hi pot fer kayak en els mesos de més calor.

També està ple d’animals, sobretot d’esquirols i cérvols; els quals es passegen per els patis de les cases buscant aliments.

A més, Princeton es troba a una hora de New York i a una hora de Philadelphia; permetent-me gaudir d’aquestes ciutats habitualment.

El que principalment dóna renom a Princeton, és la seva universitat.

Princeton University pertany a la Ivy League i va ser considerada la millor del món al 2008 i al 2013. El seu campus és enorme i es perfecte per anar a passejar els cap de setmana o anar a animar als Tigers en els seus partits de Soccer o futbol.

abenito_3També es pot anar a visitar el museu públic de la universitat que compta amb una col·lecció de més de 70.000 peces de totes les èpoques.

Però Princeton no només és famosa per la seva universitat, l’any 1933 va venir a viure a Princeton Albert Einstein, que va col·laborar amb l’Institut d’Estudis Avançats de Princeton. I el que hem sembla més rellevant de tot, i que molt poca gent coneix, és que va ser la capital dels Estats Units entre el juliol i l’agost de 1783.

Per últim dir que el  programa Au Pair, sobretot a Estats Units, et dóna la possibilitat de viatjar moltíssim, conèixer molta gent i aprendre de totes les cultures del món; així doncs animo a tothom que vulgui millorar l’anglès i li agradi estar rodejat/da de nens a viure una experiència com aquesta.

Ens veiem aviat pota-rojos!

Author: Vicenç Moliné