Alba Murillo, Granada

foto 1Us presentem una nova edició del 7 de món però aquest cop sense marxar gaire lluny. L’Alba Murillo ens explica la seva vida a la bonica ciutat de Granada, a on s’hi ha instal·lat per viure-hi un any i acabar la carrera.  

Publicitat

Nom: Alba Murillo 

Edat: 23 anys

Publicitat

Temps a l’estranger: 9 mesos

Professió: Estudiant d’infermeria

Idiomes: Català, castellà 

Feia molts anys que li donava voltes a viure l’experiència d’estar fora de casa, lluny dels pares, dels amics, de l’entorn conegut. Vaig començar fent cicles formatius de grau mig i superior i durant aquest temps no em va sorgir l’oportunitat. Però a l’arribar a la universitat em vaig assabentar de la possibilitat de fer un programa ERASMUS O SENECA (SICUE) i, després de pensar-hi molt, i com que el meu nivell d’anglès és regular, vaig optar durant el tercer curs del Grau d’infermeria, per la SENECA (és a dir, a dins d’Espanya).  

Les meves tres opcions van ser Granada, País Basc i les Illes Balears, i finalment em van atorgar la primera.  

La feina que vaig tenir durant l’estiu va ser buscar pis, ja que el requisit que jo em posava era que era que estigués a prop de l’Hospital a on hauria de fer les pràctiques durant tot el curs. A mitjans de setembre, amb l’allotjament ja resolt, vaig marxar amb un estat de nervis importat per enfrontar-me a una nova situació desconeguda.  

Un cop a Granada el meu pensament va ser: “A on m’he ficat?” El pis a on m’havia d’allotjar estar situat a una  barri marginal. Però tenia molt en ment que jo ja havia estat a Granada i que no la recordava així, encara que l’hagués visitat com a turista. O sigui que els primers dies estava desmotivada, enyorada i molt trista. De mica en mica vaig fer-me amb l’entorn, comprovant  que estava en un barri de gent treballadora, molt normal i molt acollidora, amb uns veïns encantadors. De cop i volta, tot el que abans veia negre ara començava a canviar de color. 

AMurillo_2
Els companys de l’Alba a l’Hospital Virgen de las Nieves

El primer que em va sobtar al començar fer pràctiques a l’hospital Virgen de las Nieves va ser veure-ho tot molt nou. Heu de saber que jo he treballat a uns quants hospitals de Barcelona, com auxiliar d’infermeria i he treballat a hospitals de tot tipus, per tant em sorprenia veure-ho tot tan nou.  

Em van assignar  la planta d’oncologia, que professionalment és un servei que m’apassiona. La meva tutora de pràctiques i les meves companyes són encantadores i molt competents professionalment. Estic aprenent molt d’un sistema sanitari una mica diferent al català. A l’hospital hi ha un tracte molt proper amb els pacients i amb els familiar, que jo pensava que era perquè estava a oncologia però no, és així a tot l’hospital perquè actualment estic a traumatologia, en la segona etapa del sistema rotatori de pràctiques dels 9 mesos, i he pogut comprovar que el tracte amb el pacient i familiars  també és igual d’empàtic que a d’altres serveis.   

AMurillo_3Ara que estic instal·lada i he passat aquesta primera fase d’adaptació,  he trobat moltes diferències amb Barcelona, tot i que sóc castellbisbalenca i el nostre poble és petit, tenim molt a prop Barcelona i ens belluguem amb transport públic o cotxe. A Granada pots anar caminant a tot arreu.  

Abans us explicava a on visc. És al centre de Granada, al costat de la Plaça de Toros. És una zona molt coneguda per fer tapes, per 4€ pots dinar o sopar! 

 

L'impressionant temple de l'Alhambra, il·luminat de nit
L’impressionant temple de l’Alhambra, il·luminat de nit

Des de casa meva es veu Sierra Nevada i Sierra Elvira. Segur que tots coneixeu o heu sentit a parlar de l’Alhambra, que tinc a només mitja hora caminant, però malgrat que Granada és molt coneguda per l’Alhambra i Sierra Nevada hi ha altres lloc molt bonics per visitar com l’Albaicín, el Sacromonte on fan espectacles de flamenc, les Alpujarras o los Carmenes  que són espais tancats a l’exterior, propers a barris que estan als turons de la ciutat. Són jardins annexats a les cases. D’aquí ve el nom de l’estadi de C.F Granada que es diu “Los Carmenes”. 

"A més, com a ciutat universitària que és, hi ha molta gent de fora. He conegut molta gent de tota Espanya"
“A més, com a ciutat universitària que és, hi ha molta gent de fora. He conegut molta gent de tota Espanya”

Granada també té una zona de costes important com Motril, Almuñercar o Salobreña, amb platges molt maques, molt recomanables de visitar.  De fet, una de les coses que m’ha sorprès és que la gran majoria de turistes són japonesos. N’hi ha per tot arreu!

A més, com a ciutat universitària que és, hi ha molta gent de fora. He conegut molta gent de tota Espanya i quasi bé tots pregunten pel tema de la independència, però pocs entenen el que volem.

En general els granadins són gent extraordinària i molt hospitalària, t’acullen molt bé, malgrat que ells mateixos diuen que tenen fama de tenir “malafollá”, per sort jo no he trobat encara d’aquesta mena.  

Si abans de l’estiu, que és quan torno a Castellbisbal, veniu per Granada us faré de Cicerone encantada.  

Com diuen per aquí: “ADIÓ PRIMORE” (ja ho sabeu, es mengen les S)  

  Share:

Author: Vicenç Moliné