Activat un preavís per contaminació atmosfèrica a Castellbisbal

La Generalitat de Catalunya ha activat un preavís per contaminació atmosfèrica a la zona de Barcelona, incloent Castellbisbal.

Publicitat

L’avís preventiu activat ahir és la fase prèvia a un d’episodi ambiental, tot i que no implica necessàriament que aquest segon s’activi. L’anticicló que està afectant la zona de Barcelona aquests dies ha impedit que la contaminació es dispersi, pel que s’ha superat el valor límit de 50 micrograms per metre cúbic de partícules en suspensió.

El preavís no implica restriccions de trànsit, doncs no és aquest el tipus de contaminació que s’ha disparat (NO2) malgrat l’augment de trànsit motivat pel Mobile World Congress. El que preocupa és la quantitat de partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10).

Publicitat

La Generalitat recomana l’ús del transport públic, utilitzar el cotxe compartit i, a ser possible vehicles que tingui les emissions més baixes, fes un ús moderat de la climatització de les llars i comprobar que funcionen adequadament si cremen combustibles fòssils.

 

Author: Vicenç Moliné