A les portes d’un cap de setmana marcat pel bon temps

Skyline de Barcelona el dia dilluns 29 d’abril
Skyline de Barcelona el dia dilluns 29 d’abril

Tot i que a principis de setmana, la pluja que contenien els núvols no semblava que tingués fi, (amb fang inclòs)  un canvi de direcció del vent va provocar unes grans clarianes entre dimarts i dimecres i ens ha deixat gaudir d’uns dies radiants.

Publicitat

Sembla que, pel que fa a la nuvolositat, tindrem una tímida companyia d’aquests núvols que, sense cap amenaça de pluja, si que ens taparà el sol en alguns moments i la calidesa d’aquest no serà tant evident en aquells moments. Dimarts, aquestes restes desapareixeran del tot.

Les temperatures, que ja aquests dies són molt agradables, no pararan de pujar tot el cap de setmana i amb una tendència altista ben bé fins dijous de la setmana que bé. Amb màximes, que fregaran en alguns dies de la setmana que ve fins els 28ºC i mínimes més estables al voltant dels 12ºC, que encara ens obliga a abrigar-nos un pèl, tot i que, a partir de dimarts que ve sembla que comencen a ascendir fins als 16ºC.

Publicitat

Sabies perquè dilluns va ploure fang?

El dilluns al matí, no es feia difícil veure desde qualsevol indret de Catalunya, com el cel s’enfosquia de forma inusual i els núvols no tenien el color blanc grisós que els caracteritza sinó més aviat tonalitats grogoses i marronoses. Pocs minuts després es podia constatar que aquell color el provocava la pols que, al barrejar-se amb els núvols en un moment determinat, va provocar una precipitació de fang.

pluja fang meteosat
Gir antihorari dels vents. Satèl·lit Meteosat

Això es va donar degut a que, com es pot observar a la imatge del satèl·lit Meteosat de l’esquerra, un gir antihorari dels vents va arrossegar l’aire càlid i carregat de pols en suspensió que sovint hi ha a la zona del Sàhara, i es va mesclar amb els cúmuls de núvols que aquells dies invadien la Península Ibèrica.

Aquest, es un fenomen que no passa poques vegades l’any però, no sol ser tant visible com aquesta vegada donades les condicions meteorològiques del moment. A la imatge de l’inici, s’hi pot observar una part de l’Skyline de Barcelona el dia dilluns 29 d’abril.

Publicat el 03 de maig a les 21:30 per Isidre Lorenzo

  Share: