A la Festa de la Verema d’enguany no es trepitjarà raïm de Castellbisbal

Per primera vegada, els participants a la Festa de la Verema, que se celebrarà a la Plaça de l’Esglèsia el proper diumenge 16 de Setembre, no podran trepitjar raïm de les vinyes de Castellbisbal, ja que totes les vinyes d’on habitualment es collia el raïm han estat afectades pel míldiu, una malalatia produida per fongs que ha acabat amb tota la producció.

Publicitat

La plaga obligarà a l’organització a anar a buscar tot el raïm, uns 600 kg, a Banyeres del Penedès, on fins ara ja s’anava a buscar més de la meitat del que es trepitjava durant la festa. Altres anys, les vinyes de Castellbisbal aportaven uns 300 kg de raïm.

El canvi també obligarà a modificar l’agenda de la festa, que fins ara havia inclós una visita a les vinyes del poble a primera hora per collir el raïm. Enguany no es farà aquesta visita. Tot i això, els que vulguin col·laborar en la recollida del raïm podran fer-ho dissabte 14 a Banyeres del Penedés. Per anar-hi, es sortirà de l’avinguda Gaudí a les 8 del matí i es tornarà al migdia, tot i que caldrà contactar amb l’organització per apuntar-se a la sortida.

Publicitat

Publicat el 5 de Setembre de 2018 a les 13:00 per Vicenç Moliné

Author: Vicenç Moliné