A Castellbisbal ens cuidem: Fem-ho bé i junts ens en sortirem

Castellbisbal va tancar el mes de Setembre amb unes molt bones dades d’evolució de la pandèmia per Covid-19. La detecció i el control dels casos és una part molt important de la lluita contra aquesta pandèmia, però no suficient. Per frenar els contagis cal el compromís de tothom i a Castellbisbal en som un clar exemple. Els bons resultats han estat fruit de la important tasca dels nostres equips d’Atenció Primària, del comportament responsable dels nostres veïns i veïnes i d’una bona política de prevenció i sensibilització del govern municipal.

Publicitat

La regidoria de Sanitat i Salut Pública ha liderat totes les diferents campanyes municipals d’ informació i sensibilització Covid-19 . A la primera  gran campanya adreçada a tota la població de Castellbisbal, amb el repartiment de 4700 lots a domicili, han seguit campanyes destinades a col·lectius sensibles com la gent gran, infants i joves, i d’altres  més específiques com la destinada a comerços i restauració. L’última gran campanya, organitzada conjuntament amb la regidoria d’ensenyament, ha estat la d’inici del curs escolar. En aquesta campanya, a més de l’entrega de material de prevenció, i amb la col·laboració de la Creu Roja, s’han impartit tallers formatius sobre Covid 19 a tota la comunitat educativa;  equips directius, professors , monitors i alumnes i, properament s’impartiran a totes les AMPA/AFA.

En aquesta greu crisis conseqüència de la pandèmia hem estat capaços  d’ aprofitar les oportunitats que les desgràcies tot sovint ens ofereixen i en aquest sentit hem pogut materialitzar un dels projectes “estrella” de les regidories de salut i educació, la implementació de la  infermera escolar, projecte pioner a l’escola pública catalana.

Publicitat

Una infermera escolar col·legiada estarà present als nostres centres d’ensenyament durant l’horari lectiu per ser la referent de salut dels nostres infants/joves.  A més de la cura als alumnes amb necessitats especials, oferirà atenció directe a la resta d’alumnes que necessitin assistència immediata  i des de l’espai d’infermeria durà a terme programes d’educació per la salut. La seva coordinació amb els equips d’atenció primària és imprescindible. Serà la peça clau de coordinació entre escola, família i atenció primària en tots aquells temes relacionats amb la Covid-19.

El Projecte de la infermera escolar és un aposta ferma de l’equip de  govern de Castellbisbal, que coneixedors de la demanda històrica d’aquest recurs per part de la comunitat educativa  i  del col·lectiu infermer, i davant la indecisió del departament d’educació de la Generalitat de Catalunya, ha decidit passar a l’acció .

La proximitat, la transparència i la rendició de comptes és el millor mecanisme per fer front als reptes i les necessitats que tenen els nostres ciutadans. Un cop més es posa en valor la gran tasca que hem realitzat els ens locals per fer front i superar possiblement el context més dificultós que ens hem trobat com a societat.

Per seguir amb una bona evolució de les dades hem de minimitzar la transmissió del virus en els entorns i ambients familiars i entre amics.

Hem de mantenir una actitud responsable en tot moment i evitar la relaxació de les mesures bàsiques de seguretat: mascareta ben posada, rentat de mans i distància de seguretat.

 

Hem d’encarar la tardor amb ànim positiu i amb la confiança que superarem cada nova etapa de l’epidèmia tal i com hem superat les anteriors: adaptant-nos i resolent, entre tots i en cada moment, les noves dificultats que van apareixent.

Fem-ho bé, junts ens en sortirem!