2 anys de CUP, moment de fer balanç

El 14 de desembre de 2017 es va fer la primera xerrada organitzada per la CUP Castellbisbal, va ser al Casal, hi van parlar en Miquel Altadill que era regidor a Esparreguera i la Neus Muntaner que havia participat en el Secretariat Nacional de la CUP. Així doncs, fa dos anys que estem treballant pel poble i arribant final d’any, és moment de fer una mica de balanç.

Publicitat

Fa dos anys érem un grup de veïnes que només ens coneixíem de saludar-nos pel carrer, en aquests dos anys ens hem convertit en una assemblea local de la CUP i hem aconseguit tenir representació al consistori amb una regidora.

En un inici, com qualsevol projecte de base, ens reuníem en pisos particulars, més endavant vam passar al carrer Sant Marc i gràcies al suport de militants i simpatitzants vam aconseguir la nostra seu al carrer Major 16 de cara a les eleccions municipals. Aprofitem també per recordar que aquest local està disposició de qualsevol entitat del poble si vol fer-la servir.

Publicitat

En aquests dos anys, hem vist néixer el grup Arran Papiol-Castellbisbal amb el qual compartim el local i actualment està naixent el SEPC Castellbisbal amb estudiants dels dos instituts a qui també donem suport
i obrim les portes de la seu.

Hem tingut temps per fer xerrades sobre Som Energia, l’abocador de Can Balasc, Ateus de Catalunya o sobre la Xarxa de Renda Bàsica, alhora que fer xarxa i treballar amb altres entitats locals, com per exemple amb la lluita contra la Llei Aragonès.

Pel 2020 venim amb un sac de projectes! Impulsarem el Retorn Social, que és el Retorn dels diners que rep el grup municipal cap a les entitats del poble (el podeu consultar a la nostra web www.cupcastellbisbal.cat).  Seguirem reclamant el dret a l’habitatge a Castellbisbal amb l’impuls d’habitatge social, recolzant i participant d’iniciatives assembleàries com DEMAC, el Consell local de la República o l’assemblea popular.
Seguirem fiscalitzant totes les externalitzacions de l’ajuntament com l’aigua, la deixalleria, els serveis de neteja,.. I seguirem lluitant per un Ateneu Popular que tanta falta fa a Castellbisbal.

Ens seguirem formant, perquè no som perfectes i farem totes les trobades i jornades d’aprenentatge que calgui per fer una millor tasca per la nostra vila. Des dels nostres eixos bàsics, el feminisme, el socialisme
i la independència, i totes aquelles temàtiques que ens preocupen: l’emergència climàtica, la precarietat laboral, l’habitatge i el transport públic, l’educació universal…

I sobretot, seguirem construint poder popular! Perquè som així, és la nostra manera de fer política, sabem que en el poble recau el poder i nosaltres només som i serem aquí, per donar-li ales.