2.200 alumnes estudiaran enguany als centres educatius de Castellbisbal

Més de 2.200 alumnes estudiaran enguany a algun dels centres educatius de Castellbisbal, segons ha informat aquest migdia l’Ajuntament. Avui ha estat el dia en el que s’han incorporat el gruix d’aquests alumnes, amb l’inici de les classes als centres d’educació obligatòria i postobligatòria.

Publicitat

En total, 1.880 nois i noies han començat avui, 295 a educació infantil, 789 a primària i 796 a secundària obligatòria. A més, 176 cursaran estudis de batxillerat, 54 faran cicles formatius i 10 participaran al Programa de Formació i Inserció (PFI).

La resta la formen els 74 infants matriculats a l’Escola Bressol Municipal La Caseta i els 41 de l’escola bressol El Nostre Jardí, així com els 236 nois i noies que la setmana vinent començaran a l’Escola Municipal de Música Miquel Blanch.

Publicitat

Finalment, una trentena de persones s’han matriculat a l’Espai d’Adults, que avui tanca el període d’inscripcions.

L’inici de les classes arriba després que aquest estiu l’Ajuntament hagi efectuat diversos treballs de manteniment i millora a diferents centres educatius del municipi per un valor aproximat de 180.000 euros, segons nota de premsa de l’Ajuntament.

En aquest sentit s’han assignat diferents treballs de millora com la col·locació de baranes de protecció a les cobertes de l’escola bressol La Caseta i de l’escola Els Arenys on també s’han pintat alguns espais, o les noves rampes d’accessibilitat que s’han instal·lat al pati d’infantil de l’Institut Escola Les Vinyes.

A més, s’ha pogut iniciar el projecte de remodelació integral del pati de la zona d’educació infantil de l’escola Mare de Déu de Montserrat que es va adjudicar a l’empresa Parcs i Jardins de Catalunya, S.L. per un total de 111.131,35 euros i que encara no està finalitzat. Malgrat que encara no tenen confirmació de les dates d’acabament, però, l’Ajuntament assegura que aquest fet “no ha de suposar cap afectació en el funcionament habitual de l’escola, que ha pres les mesures necessàries per conviure amb les obres, mentre aquestes estiguin en marxa”.

D’altra banda, per part de la Brigada municipal també s’ha fet els treballs habituals de manteniment que s’acostumen a realitzar a l’estiu durant les vacances escolars. En aquest sentit, s’han fet diferents actuacions als talussos i escocells i s’han revisat les instal·lacions elèctriques a més dels diferents treballs de neteja i manteniment dels diversos equipaments així com dels sorrals de les diferents escoles.